I on je samo ljudsko biće: Mesi propušta Maroko?

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.19. | 13:27

A Anhel Di Marija je zbog nove povrede već spakovao kofere

Novi selektor Argentine Lionel Skaloni pozvao je mnogo igrača iz domaćeg šampionata. Ako se to može nazvati malim iznenađenjem, šta onda tek reći za sastav koji će početi utakmicu protiv Venecuele. Argentina sa Venecuelom igra večeras u Madridu na stadionu Vanda Metropolitano, a Skaloni je još juče po podne izdiktirao startnih 11. 

U formaciji 3-4-3 igraće: Armani - Merkado, Fojt, Lisandro Martinez - Montijel, Paredes, Lo Selso, Taljafiko - Mesi, Lautaro Martinez, Gonzalo Piti Martinez.

Izabrane vesti

Mesi će se najverovatnije naći u prvoj postavi, iako postoji realna šansa da ne odigra svih 90 minuta, a možda uopšte ne bude u kombinaciji za drugi prijateljski susret sa Marokom. Razlog - veliki napor kojem je izložen argentinski as. Svesni su toga i u stručnom štabu Gaučosa, a i u Barseloni. Mesi nije završio trening u utorak, a nedeljama već ima problem sa kukom.

Mnogi će reći kako se ovaj tim po snazi ne može porediti sa nekim prethodnih ekipa koje su sastavljali Gaučosi. Ali Argentincima nedostaju rezultati i Skaloniju su date odrešene ruke da sam, po svom nahođenju - dobro, verovatno uz Mesijevu asistenciju - sklopi tim koji će moći da se bori za trofej na predstojećem turniru Kopa Amerika.

Kad nije išlo sa timom punim zvezda možda će ići s Mesijem i 10 "pomoćnika"...

Podsetimoponovo je Skaloni zabišao Serhija Kuna Aguera pod obrazloženjem da mu se ne uklapa u stil igre, na spisku od 31 igrača nema ni špica Intera Maura Ikardija zbog navodne povrede, a možda i sukoba sa klubom, nema ni Gonzala Iguaina iako je prodisao odlaskom u Čelsi, ni Fjorentininog Đovanija Simeonea, ali se zato u selekciju vratio Bokin snajper Dario Bendeto. Njegov saigrač Ivan Markone posle dve godine opet je u državnom timu.

Krilni vezista Pari Sen Žermena Anhel Di Marija takođe nije igrao od Mundijala, svih šest jesenjih utakmica Argentine je propustio, međutim, igra u poslednje vreme u velikoj formi i izdanjima u prvenstvu Francuske i Ligi šampiona naterao je Skalonija da ga stavi na spisak. Ipak, Di Marija se nedavno povredio pa je morao da napusti reprezentativni kamp. Maler za malerom za Di Mariju koji ga prate u reprezentaciji od 2014. godine. U argentinskoj selekciji ponovo je i Manuel Lansini koji je otpao sa spiska mundijalskih putnika zbog povrede prošlog leta.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Petak

Subota

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara