Šarčević: Nije bilo seksualnog zlostavljanja u OŠ Karađorđe

Tanjug

21. 03. 2019. u 13:43

Nije bilo seksualnog zlostavljanja dečaka P. M. od strane vršnjaka u Osnovnoj školi ''Karađorđe'' na Voždovcu, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević

Шарчевић: Није било сексуалног злостављања у ОШ Карађорђе

Mladen Šarčević, Foto: Tanjug

BEOGRAD - Nije bilo seksualnog zlostavljanja dečaka P. M. od strane vršnjaka u Osnovnoj školi ''Karađorđe'' na Voždovcu, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

On je naglasio da je reč o ''neslanoj šali'' vršnjaka, ali da nikako nije bilo namere seksualnog zlostavljanja niti se to dogodilo.

''Međutim, nedopustivo je da bilo kom detetu bude neprijatno, a da mu se vršnjaci smeju. Oni će biti ukoreni zbog toga'', rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

Ministar kaže i da je slučaj prijavljen policiji i da su to učinili i roditelji, ali i škola i da su timovi koje je poslalo Ministarstvo završili posao.

PROČITAJTE JOŠ - UŽAS U OŠ „KARAĐORĐE“: Silovali druga i snimali telefonom?

''Dobio sam kompletan izveštaj tima koji se bavi nasiljem i koji je bio u školi, i šta je škola preduzela pošto se radi o maloj deci'', rekao je Šarčević i dodao da će u toj školi biti pojačan pedagoški rad, kao i rad u grupama.

Ministar je kazao i da se privatno raspitao o slučaju u OŠ ''Karađorđe'' i da je saznao da se deca u tom odeljenju ''igraju'' na taj način i da je u tome dečak, koji je ovog puta bio žrtva, ranije imao drugu ulogu.

Prema nezvaničnim informacijama, dečaku P. M. su pukle pantalone, a onda su ga vršnjaci grančicama bockali kroz rupu na pantalonam i smejali mu se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Neda

21.03.2019. 14:05

Privatno se raspitao?! Valjda mu je to posao i treba javno i zvanicno da se raspita i uradi svoj posao sto profesionalnije moze.

Šumadinac Bre

21.03.2019. 14:38

Otkud povrede na anusu ako nije bilo nasilnog pokusaja ulaska stapom ?Otkud razbijena glava ?Neslana šala ????Ovo nije sala , vec veoma ozbiljna tema , trauma deteta , a njima ukor ???

Armando

21.03.2019. 15:08

Upravo je opravdao napasnike na način kao što je već komentarisano : "Deca su se igrala" Ko je ovde lud? To nije dečija igra! Da li se oni kući tako "igraju" sa svojom decom?!

руди изрод

21.03.2019. 15:35

И вероватно му је на челу писало мучи ме...

Ludilo

21.03.2019. 15:56

Bio bi prvo direktora, razredu, roditelje svakog deteta posebno pa bi i Šarčevića sačekao da mi objasni kako izgleda neslana šala nad mojim detetom.

Драган Поповић

22.03.2019. 08:08

Господин министар није смео али је хтео да каже да најмање један од ових малих кулова има моћног или богатог оца који је све средио.