Incident u Italiji, zapalio autobus kojim je vozio decu

Jedna osoba je povređena u incidentu u Italiji, kada je vozač autobusa u kom su bili, rekao da izađu, polio unutrašnjost benzinom i zapalio vozilo.

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2019.

15:00

Incident u Italiji, zapalio autobus kojim je vozio decu
Foto: Tanjug/Daniele Bennati/ANSA via AP

Kako su saopštile italijanske vlasti, to se dogodilo na periferiji Milana na autoputu.

Italijanski mediji navode da je vozač autobusa koji je prevozio decu školskog uzrasta, Italijan poreklom iz Senegala, odmah uhapšen. Motiv za napad, za sada nije poznat.

Motiv za napad, za sada nije poznat.

Kako navodi AP, 12-oro dece i dvoje odraslih prevezeno je u bolnicu, ali su vlasti prijavile da je samo jedna osoba povređena. Prema navodima italijanske agencije ANSA, u autobusu se nalazilo oko 50-oro dece iz okruga Kremona, koji pripada regiji Lombardija.

Na objavljenom video snimku vide se vatrogasci kako gase požar, koji je u potpunosti progutao autobus, ostavivši za sobom samo ugljenisani metalni okvir. Jedan zvaničnik rekao je za Skaj TG24 da su deca srednjoškolskog uzrasta obavestila zvaničnike o podmetanju pažara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: