Sporting platio prava na igrače koji – ne postoje

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.03.19. | 10:33

Bivši predsednik Bruno Karvaljo sumnjiči se za pranje novca

Samo što se situacija u Sportingu smirila posle turbulentnog leta, isplivala je nova afera. I u njenom centru je ponovo bivši predsednik kluba Bruno Karvaljo.

List Rekord otkrio je podatak da je Sporting u mandatu bivšeg predsednika Karvalja platio klubu Batukve sa Zelenortskih ostrva 330.000 evra za prava za sedmoricu mladih igrača. Od kojih četvorica, kako je za sada utvrđeno – ne postoje.

Izabrane vesti

Kada je afera pokrenuta, čak je i list sa Zelenortskih ostrva, Korejo de Manja, krenuo da tražu tu sedmoricu mladih fudbalera i uspeo je da uđe u trag trojici. Za četvoricu, navodno, niko nikad nije čuo.

Sporting je 330.000 evra upratio Batukve samo nekoliko dana posle teškog incidenta u trening kampu, kada je grupa navijača fizički napala fudbalere lisabonskog kluba. Ali, od tog dana do danas nijedan izveštaj sa Zelenortskih ostrva o radu i napretku „kupljenih“ mladih igrača nije stigao. Mediji tvrde: to je bila jedna od šema za pranje novca bivšeg predsednika Lavova.

Sadašnji čelnici Sportinga nameravaju čak da podnesu krivičnu prijavu protiv Bruna Karvalja, koji je odbio da komentariše navode i saznanja lista Rekord.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Sporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara