Masakr prenošen uživo, Fejsbuk se brani; "4.000 pregleda"

Video-snimak, koji prikazuje napad na dve džamije na Novom Zelandu, imao je četiri hiljade pregleda pre nego što je uklonjen sa mreže, saopštili su iz Fejsbuka.

Izvor: B92

Utorak, 19.03.2019.

15:44

Masakr prenošen uživo, Fejsbuk se brani;
Foto: GettyImages

Optuženi državljanin Australije Brenton Tarant, koji se tereti za ubistvo pedeset vernika u oružanom napadu na dve džamije, snimao je oružanu akciju koja je uživo emitovana na Fejsbuku.

Iz Fejsbuka su rekli da je video snimak uživo pregledan manje od dvesta puta, a da je ukupan broj pregleda pre uklanjanja dostigao 4.000, javio je CNBC.

Prva prijava korisnika stigla je 29 minuta od postavljanja snimka, i 12 minuta pošto se emitovanje završeno.

Socijalni mediji su se suočili sa ozbiljnom kritikom zbog toga što nisu uradili dovoljno kako bi na vreme skinuli snimak sa svojih platformi.

Video je potom u različitim formatima deljen širom Fejsbuka. Kompanija je rekla da su oni pronalazili slične snimke, i automatski ih uklanjali sa Fejsbuka i Instagrama.

Kompanija Fejsbuk je u prvih 24 sata nakon emitovanja uklonila 1,5 miliona video snimaka napada.

Redit, Tviter i Ju Tjub su takođe pokušali brzo da reaguju kako bi uklonili sadržaj povezan sa ovim napadom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: