Đukanović demantovao da je od Kneževića primao novac 1Foto: EPA/BORIS PEJOVIĆ

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović demantovao je navode odbeglog biznismena Duška Kneževića da je od njega primio novac i da postoji snimak na kojem se to vidi.

„Tog novca nema, niti ga može biti. Da sam želeo da dozvolim da može sa mnom pravi bilo kakve dilove u biznisu, imao sam kad to uradim za ovih 30 godina“, rekao je Đukanović, tokom predavanja u Nemačkom društvu za spoljnu politiku u Berlinu, prenosi RTCG.

On je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je reč o potrebi čoveka koji je pobegao iz Crne Gore nakon što se našao na pravnom udaru države i koji pokušava da svoju odgovornost zakamuflira iznoseći opštužbe na račun svih relevantnih ljudi u vlasti, uključujući i njega.

„On to ne skriva. Čovek se samo predstavlja kao insajder i želi da se predstavi bližim vlasti nego što jeste. Do sada smo čuli monštvo njegovih optužbi za koje nije bilo nijednog argumenta. Njegovim optužbama se služe oni koji žele da promene vlast mimo rezultata izbora i mene kao simbola vlasti, kojeg bi posebno želeli da promene“, istakao je Đukanović.

On je naglasio da je Knežević otvoreno rekao da je tražio da ga zaštiti od Specijalnog tužilaštva.

On je u Berlinu ponovio da firma koju je osnovao na Kipru 2006. postoji samo na papiru i da preko nje nije ostvaren ni jedan evro prometa, da je firma osnovana u vjeme kada nije bio na državnoj funkciji.

„Nikad nijesam saopštio neku neistinu pred crnogorskom javnošću“, rekao je on. Đukanović je rekao da se htela iskonstruisati njegova odgovornost i kada je reč o kreditu kod Pireus banke.

On je rekao da je imao pravo da se zaduži jer je bio izvan politike i želeo da se bavi biznisom.

„Zadužio sam se, napravio profit, vratio kredit, platio porez državi. Treba li to da bude razlog za moju nedoličnost za obavljanje državne funkcije“, rekao je Đukanović.

Đukanović je rekao da ND Vijesti nisu nezavisni medij, nego da je riječ o parapolitičkom instrumentu.

„Koji se koristi sa ciljem nasilne promene vlasti, ne pitajući za cenu, a cena je često, kao 2016. godine, bila onemogućavanje Crne Gore da bude deo evroatlantske zajednice i privođenje Crne Gore na oltar ruskih imperijalnih interesa, otuda takve moje kvalifikacije“, rekao je Đukanović.

On je poručio da veoma poštuje slobodu medija.

„Ja sam taj koji je pomagao da u Crnoj Gori ne ostane medijski monopol koji je postojao pre nego sam preuzeo funkciju. I ne treba mi objašnjavati koliko je važan medijski pluralizam za razvoj demokratije, ali mi niko ne može držati povez preko očiju da ne vidim šta se krije iza uloge navodno nezavisnog medija“, naglasio je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari