Četvrtak, 25.04.2002.

20:00

SFOR ODGOVARA NA PISMO KARADZICA

Izvor: B92

Default images
Poprtparol SFOR Skot Landi izjavio je da pismo Radovana Karadzica Kosti Cavoskom nije mudar potez, kao i njegov izbor da ne pomislja na predaju, i porucio bivsem lideru bosanskih Srba da se preda lokalnim vlastima ako misli da nije kriv i svoj slucaj brani pred Haskim tribunalom. Sve dok se to ne desi, SFOR ce nastaviti svoje aktivnosti sve dok ne uhapsi Karadzica i izvede pred lice pravde, rekao je Landi.

"Istina je da SFOR trenutno ne zna gde se nalazi Karadzic, ali je sigurno da ce on prvi saznati da smo ga otkrili", rekao je Landi. Za poruku koju je Karadzic uputio komandantu SFOR, generalu Dzonu Silvesteru, da ce iz susreta s njim izaci kao moralni pobednik, Landi kaze: "Za Karadzica je moralna pobeda izlazak pred sud i prilika da predstavi svoj slucaj. Sve dok se to ne desi, SFOR ce nastojati da pritvori Karadzica". On je odbacio Karadziceve optuzbe da SFOR uznemirava njegove prijatelje i porodicu. "Koristimo razne metode i pristupe da sve optuzene za ratne zlocine privedemo pred lice pravde, pa i Karadzica. Pismo koje je Silvester nedavno isporucio bliskom prijatelju Karadzica je samo jedna od tih metoda", rekao je Landi. On je rekao da SFOR ne ucenjuje Karadzica, niti preti njegovim prijeteljima, i izrazio nadu da ce se Karadzic i drugi optuzeni za ratne zlocine do oktobra naci u Hagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

21 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: