Lovernj ne igra na Mundobasketu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.19. | 18:30

Francuski centar već sada stavio do znanja da neće biti na raspolaganju selektoru Vensanu Koleu

Snažni centar Fenerbahčea Žofri Lovernj objavio je da ove godine neće biti na raspolaganju selektoru Vensanu Koleu za predstojeći Mundobasket u Kini (31. avgust - 15. septembar). 

On je u kratkom saopštenju objasnio da posle pet uzastopnih godina u nacionalnom timu ovog leta neće biti u trening kampu Francuske, mada nije izneo razlog svoje odluke.
“Posle pet uzastopnih godina provedenih u francuskom nacionalnom timu, divnih uspomena i rezultata koji uključuju po jedno zlatno i bronzu na evropskim prvenstvima, te jedne bronze na Svetskom kupu i učešću na Olimpijskim igrama u Riju odlučio sam da ovog leta ne želim da budem deo tima ovog leta”, objavio je Lovernj i dodao:
”Imam svoje razloge i neću promeniti odluku. Nadam se da će javnost imati razumevanja za moju, kao i odluke koje su donosili moji saigrači ranije. Nadam se da ću uspeti da zadržim prijateljske odnose sa ljudima s kojima sam proveo pet uzastopnih godina i doživeo mnogo velikih stvari”.

Izabrane vesti

Žofri Lovernj je za Galske petlove debitovao na Evrobasketu 2013. godine, kada je osvojio zlatnu medalju. Narednog leta uzeo i bronzu na Mundobasketu u Španiji, kada je beležio prosečno po devet poena i pet skokova. Bio je bronzan i na Evrobasketu u Nemačkoj i Francuskoj pre četiri godine i učesnik Olimpijskih igara u Riju 2016. godine, ali i deo tima koji je doživeo debakl na Evropskom prvenstvu u Istanbulu pre dva leta. Ove sezone u dresu Fenerbahčea ima prosek od devet poena, četiri skoka i dve asistencije u Evroligi.

Foto: Star Sport


tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeŽofri Lovernj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara