• Search form

16.03.2019 | 23:58

Specijalna projekcija Ubistvenog leta

Specijalna projekcija Ubistvenog leta

Digitalno restaurisani film “Ubistveno leto” (L'Été meurtrier) sa slavnom francuskom glumicom Izabel Ađani, imaće specijalnu projekciju 19. marta u Jugoslovenskoj kinoteci, u okviru revije Frankofonija.

“Ubistveno leto”, u režiji Žana Bekera, predstavlja jedno od najznačajnijih ostvarenja francuske kinematografije 80-ih godina 20. veka. Posle premijere u Kanu, taj film osvojio je četiri francuske filmske nagrade Cezar 1984. godine, među kojima i za najbolju glavnu žensku ulogu (Izabel Ađani), sporednu žensku ulogu (Suzan Flon), adaptirani scenario (Sebastijan Žapriso) i montažu (Žak Vita).

Priča u žanru drame i misterije prati senzualnu i zagonetnu lepoticu (Izabel Ađani) koja stiže u mali grad na jugu Francuske, upoznaje lokalnog automehaničara (Alen Sušon) i ubrzo se udaje za njega. On je ludo zaljubljen, ali je pitanje da li je to i sa njene strane bila ljubav na prvi pogled ili je u pozadini neki zlokoban motiv.

Jugoslovenska kinoteka je digitalno-restaurisanu kopiju nabavila od kompanije Unzero films koja se bavi restauracijom i distribucijom filmskih klasika.

(SEEcult.org)

 

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav