Protesti u Srbiji: Opozicija i deo demonstranata u zgradi RTS-a u Beogradu

Opozicioni lideri i demonstranti traže da se njihov „glas čuje" u programima Javnog servisa
Žandarmi
BBC

Opozicioni lideri i deo demonstranata ušli su u zgradu Radiotelevizije Srbije u centru Beograda, zahtevajući od uredništva ove kuće da im se pruži prilika da obaveste javnost o protestima koji se već više od tri meseca održavaju širom zemlje.

Boško Obradović, lider pokreta Dveri, rekao je novinarima da je ulazak u zgradu RTS-a, posle protestne šetnje, „ideja građana, jer smo svi mi Jedan od pet miliona."

„Mi tražimo ono što nam pripada i oni (RTS) kažu to u svom sloganu - Vaše pravo je da znate sve, te smo mi došli večeras po to naše pravpo", rekao je Obradović.

U Beogradu je, kao i u još desetak gradova širom Srbije, u subotu održan 15. po redu protest #Jedan od pet miliona, čiji učesnici zahtevaju smenu vlasti u zemlji, fer i slobodne izbore, kao i medije otvorene za opozicione partije i političare.

protest
BBC

Policija u RTS-u, ministar optužuje opoziciju za nemire

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je pozvao opozicione lidere da „prestanu da krše zakon i da se povuku mirno iz zgrade" RTS-a.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da će MUP „povratiti javni red i mir" i zapretio da će „svako" ko je ušao u zgradu RTS-a „učinio nasilje i kršio zakon, prekršajno i krivično odgovarati."

U zgradi televizije nalazi se nekoliko desetina policajaca u specijalnoj opremi.

Ispred zgrade je okupljeno nekoliko stotina građana koji zvižde i uzvikuju parole.

rts
BBC
  • Petko

    18.03.2019 20:41
    Slijep narod
    E moja Srbijo nije ti bilo dosta proslog petog oktobra (narandzaste revolucije) organizovanog u ordinaciji zapada, a na osnovu kojeg je oteto Kosovo! Nego sada ponovo nasjedate pa hocete novi na osnovu kojeg cete i priznat Kosovo. Srbi u RS sanjaju o ujedinjenju, medjutim gledajuci vas ovako mozda je i bolje da do tog i ne dodje jer ste vi otprilike srpstvo i srpsku naconalnu ideju izgubili 1918. Ni u RS nije bajno no nedozvoljavamo narandzaste revolucije i to onima koji su nam nanjeli toliko zla u proslom vjeku (zapad). Tuzan primjer je ubistvo mladog Dragicevica u Banja Luci koje je iskoristeno za pokusaj smjene vlasti (a za koje ubistvo licno smatram da je i bilo organizovano od djela vlasti sto nije nikako uredu, iako mladi Dragicevic nije bio cvjecka, no dalji postupci roditelja, politizacija ubistva kao i pozivanja na revoluciju opozicije doveli su do osvjestenja naroda, a krajne i do smanjenja potpore demonstrantima sto je za posledicu imalo prestanak finansiranja pokreta od strane organizatora, te na kraju i samourusavanja pokreta). A VI KOJISTE I TO RELATIVNO SKORO IMALI NARANDZASTU REVOLUCIJU PONOVO NASJEDATE NA ISTO! ZBOG KOGA I ZASTO??? Zbog EU, NATO-a......
  • Veki

    17.03.2019 16:49
    Aaa Pametnice, promasila si ja volim kinesku hranu, a inace samo sam POSMATRAC, samo gledam.
  • Lena

    17.03.2019 11:35
    ...
    Kažu iz opozicije da šetaju u miru. Ma kakav mir? Oni su nasilnici, lome, vređaju, psuju, ponašaju se užasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije BBC - BBC

Kurt Kobejn: Šta bi bilo da je on poživeo?

Da je legenda rok muzike Kurt Kobejn, koji je umro pre 30 godina, danas živ, imao bi 57 godina. Neke njegove osobine, koje nismo dovoljno cenili, mogu nam pomoći da pretpostavimo kakav bi on bio danas.