Vučić: Komšije za pokolj na Novom Zelandu pokušale da optuže Srbe 1Foto: Instagram/ Printscreen/Budućnost Srbije

Za pokolj na Novom Zelandu neke naše komšije iz regiona pokušali su da na razne načine optuže Srbe, ne bi li od Srbije načinili metu, izjavio je večeras u Boru predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je na završnom skupu kampanje „Budućnost Srbije“ u Borskom okrugu, rekao da je i to pokazalo ko i kako iz regiona želi Srbiji dobro, ali da im Srbija, i pored toga, poručuje da im želi sve najbolje i neće prizivati nesreću njihovom narodu i stanovništvu.

On se osvrnuo i na teroristički napad koji se dogodio na Novom Zelandu, gde je kod jednog od terorista pronađeno oružije na kojem su između ostalih ispisana i imena Miloša Obilića, Baje Pivljanina, Novaka Vujoševića, Marka Miljanova.

„Bez imalo odgovornosti su pokušali da prebace odgovornost na Srbe ne bi li od Srbije da naprave metu“, rekao je Vučić i dodao da nabrojani ljudi „nisu huligani, ubice, to su borci za slobodu“.

Vučić je kazao da se po reakcijama iz regiona na napad na Novom Zelandu, moglo videti šta Srbiji žele.

„Mi vama želimo sve najbolje i u Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, ali, ma koliko se nadali slaboj Srbiji, moj odgovor će biti jača i snažnija Srbija“, kazao je Vučić.

„Neću nikada dozvoliti da se ponovi martovski progrom na Kosovu“

Vučić je izjavio je i da nikada neće dozvoliti da se ponovi 17. mart 2004. godine na Kosovu kada su Albanci „rušili, spaljivali i progonili naše ljude“.

On je kazao da su vlasti u Prištini zamislile da rade šta hoće, a da Srbija ćuti.

„Zamislili su da nas lupaju motkom po glavi, a da mi posle svega vičemo kako nam je lepo. Mi jesmo spremni za kompromise i razgovore, ali nikada nećemo pristati na to da unize Srbiju tako da oni uzmu sebi sve, a da Srbija ne dobije ništa“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari