VUČIĆ O TERORISTI SA NOVOG ZELANDA: Napadač nema veze sa Srbijom

Tanjug

16. 03. 2019. u 09:09

Ubistvo u dve džamije na Novom Zelandu počinio je čovek koji nema nikakve veze sa Srbijom, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić

ВУЧИЋ О ТЕРОРИСТИ СА НОВОГ ЗЕЛАНДА: Нападач  нема везе са Србијом

Aleksandar Vučić / Foto: Tanjug

Ubistvo u dve džamije na Novom Zelandu počinio je čovek koji nema nikakve veze sa Srbijom, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše navode pojedinih medija u regionu koji su preneli da su Srbi inspiratori tog zločina Vučić kaže:

"Ubistvo je počinio čcovek koji nikakve veze sa ovim regionom nema, sa Srbijom nema... Australijanac. Oni ne govore da je to uradio Australijanac, nego govore da je motivisan srpskim zločinima. Car Lazar i Miloš Obilić su branili i štitili Evropu, to su junaci koji su branili hrišćansku Evropu i nikakve zločine nisu počinili."

Primetio je da ti mediji hvale i njegove političke protivnike.

Napadač iz Krajstčerča na oružju je imao, između ostalih, ispisana imena Miloša Obilića, Stefana Lazara, Baje Pivljanina, dok se u pesmi koja se, navodno, čuje na snimku koji je uradio pred napad pominje Radovan Karadžić.

"Sad zbog nečijeg muzičkog ukusa treba da bude Srbija optužena kao što su to mediji u regionu uradili, čak i deo naših medija. To pokazuje kakav je njihov odnos prema nama", kazao je Vučić.

Poručio im je da nikada Srbija neće biti ni dovoljno mala, ni dovoljno slaba, ni dovoljno unižena da bi oni bili zadovoljni.



"Srbija koju gradimo je Srbija snage, Srbija koja će da vas poštuje, ali Srbija koju nećete moći da gazite kao što ste je gazili pre 10 i pre 15 i pre 20 godina. Nikada više. To vreme je davno prošlo", naglasio je Vučić.

On je ponovo izrazio najiskrenije saučešće vladi i narodu Novog Zelanda i muslimanima ne samo na Novom Zelandu nego muslimanima širom sveta.

"To je jeziv čin jednog ludaka, psihopate, toliko jeziv da ne znate šta biste sve na to rekli", rekao je Vučić.

STEFANOVIĆ O TERORISTI SA NOVOG ZELANDA


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da napadač sa Novog Zelanda nema nikakve veze sa Srbijom.

On je to rekao za RTS, a povodom tumačenja pojedinih analitičara da Srbiji preti teroristički napad zbog dovođenja u vezu napadača s njom.

"Mi vodimo računa o bezbednosti naše teritorije. Ovo je bezuman čin i velika tragedija koju svako mora da osudi. To pokazuje da je neophodna ozbiljna saradnja zemalja kako bi se ovakvi napadi sprečili bilo gde u svetu", rekao je za Stefanović.





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (60)

niki

16.03.2019. 17:06

Nije lepo lazno optuzivati Srbiju i ovaj zlocin povezivati sa Srbijom,kada Srbija nije ni kriva ni duzna.

star

16.03.2019. 17:09

Na osnovu bezazlenog razloga mediji u regionu ovog masovnog ubicu upoređuju sa Srbijom, svašta im pada na pamet.

Nikola

16.03.2019. 17:26

Sramota je da su neki iz okruženja odmah potrčali da povežu Srbiju sa ovim teroristom.

NK

16.03.2019. 17:27

Ako slusa.nasu muziku i ispisana srpska imena, ne znaci da ima veze sa Srbijom. Najlakse nas okriviti

Zoran

16.03.2019. 17:29

Cin psihicki obolele osobe ocigledno nema veze sanama mada ima onih koji bi voleli da ima.

marija

16.03.2019. 17:59

Mada bi mnogi voleli i da za to stravicno zlodelo na Novom Zelandu okrivili Srbiju ali je sreca sto to nema nikakvih dodirnih tacaka sa Srbijom.

Dragan

16.03.2019. 18:38

Nas uvek pokušavaju da prikažu kao terorističku i genocidnu naciju, pa su jedva dočekali da nas napadnu, iako je monstrum samo prošao kroz Srbiju.

Ina

16.03.2019. 18:41

Nemamo nikakve veze sa napadom na Novom Zelandu, a kako stvari stoje ima da nas povlace po medijima kao da smo krivci.

Sara

16.03.2019. 18:51

Velika tragedija za Novi Zeland i zao nam je tih nevino pobijenih ljudi. Samo nam nije jasno otkud mi u toj prici i kakve veze imamo sa tamo nekim psihicki poremecenim covekom koji nije nas drzavljanin.

Nikola

17.03.2019. 02:05

Srbija je zemlja mira i tolerancije i nema veze ni sa jednim jedinim teroristom na svetu.

miki

17.03.2019. 09:17

Koji su to zlonamernici pokušali da plasiraju laž da taj bolesnik ima išta sa Srbijom.