');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

IVANU DRUGARICA SPASILA OD MONSTRUMA "Sakrila sam je iza zgrade, znala sam da će on doći. Čim nas je video, POČEO JE DA VIČE"

Ivana Filipović (22) koju je dečko Đorđe Lacković (24) u utorak u Novom Sadu pretukao šipkom, lomio joj kosti i probio plućno krilo, te ju sekao nožem i ispekao peglom, polako se oporavlja fizički, ali psihički nije dobro.

Ivana Filipović brutalno je pretučena Foto: Privatna arhiva
Ivana Filipović brutalno je pretučena

Kako kažu lekari sa Klinike za grudnu hirurgiju Ivana Filipović više nije na intenzivoj nezi i prebačena je na odeljenje gde nastavlja lečenje. U probijeno plućno krilo stavljen joj je dren, ima višetruke prelome rebara, polomljen prst, na glavi jedan hematom, dok su joj butine izbodene noževima, a vrat i ruke ispečeni peglom.

- Dobro je trenutno, pluće joj je prošireno i stavljen je dren. Nije životno ugrožena. Mogu vam reći da se fizički oseća bolje, oporavlja se i nalazi su joj u redu, ali psihički naravno nije baš sjajno - rekao je lekar sa ove Klinike.

Đorđe je toliko mučio Ivanu da je ona od torture i batina padala u nesvest, užasno iživljavanje desilo se u Kosovskoj ulici broj četiri malo posle podne.

Drugarica koja je Ivanu odvela u Urgentni centar oko 14 časova kaže da je Đorđe pre policije došao za njima. Hteo je da Ivanu vrati kući, ali ju nije uspeo pronaći.

- Sakrila sam Ivanu iza zgrade dok smo čekale na snimanje, jer sam pretpostavila da će se Đorđe pojaviti. To se i desilo, došao je pre policije i spazio me. Krenuo je da viče gde je Ivana i što smo morali da dođemo ovde. Ubrzo je došla i policija koja ga je pitala da li je tukao devojku, a on je rekao da nije i da je sada došao sa posla. Odveli su ga i policija nas je od tada čuvala  - rekla je ona.

Đorđe L. pretukao devojku u Novom Sadu
Foto: Privatna arhiva
Đorđe L. pretukao devojku u Novom Sadu

Pre toga u stanu u Kosovskoj četiri ova devojka došla je na poziv Ivane koja ju je zvala kada je Đorđe izašao napolje te zatekla scenu iz horor filmova.

Krvi je bilo na sve strane, Ivana je ležala i jedva pričala. Uspela je nekako da ju podigne te da zajedno pobegnu pre nego što se vrati Đorđe. On je otišao da odveze kombi sa kojim radi kao kuriri i kada je izlazio poručio je svojoj devojci da će se „vratiti da nastavi da je bije“.

Nezvanično saznajemo da je Lacković sve ovo uradio zbog ljubomore što je rekao i u tužilaštvu.

No, iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu ne mogu da otkrivaju detalje u ovoj fazi postupka zbog interesa istrage, ali kažu da je Lacković u četvrtak izneo svoju odbranu.

- Osumnjičeni je juče saslušan u prostorijama Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, izneo je svoju odbranu na okolnost predočenih navoda, nakon čega je sudija određio pritvora u trajanju do 30 dana - rekli su iz tužilaštva. Na teret mu se stavlja krivično delo nasilja u porodici.

Ivana Filipović brutalno je pretučena
Foto: Privatna arhiva
Ivana Filipović brutalno je pretučena

Đorđe je iz sela Klenje i student na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, a radio je i kao kurir. Ivana je iz sela Banovo Polje i oboje su u Bogatiću završili ekonomsku školu, a u Novi Sadu su došli pre četiri meseca. Njihovi poznanici kažu da je Ivana trpela nasilje, ali se bojala da prekine tu vezu, jer je Đorđe pretio da će ju ubiti.

Protiv njihove veze bila je i Ivanina porodica.