U posjeti djeci odeljenja za slušno oštećene

0
15

Udruženje gluvih i nagluvih organizovalo je posjetu odeljenju za slušno oštećene, koje u OŠ ”Jovan Jovanović – Zmaj”, funkcioniše već 14 godina. Nastavu po planu i programu za slušno oštećene sa delimičnom inkluzijom u ovoj školi trenutno pohađa 4 učenika.

Posjeta je organizovana na obostrano zadovoljstvo, kako djece oštećenog sluha i govora i njihovih nastavnika, tako i Udruženja koje postoji zarad gluvih i nagluvih lica, kako bi im omogućilo kvalitetnije uključivanje u lokalnu zajendicu.

”Mi inače imamo jako dobru saradnju, u poslednje vreme pogotovu. Zahvaljujući osoblju škole na čelu sa direktoricom i defektolozima, mi smo danas došli i doneli jednu skromnu donaciju za učenike opet u saradnji sa defektolozima, koji su nam rekli šta je njima u stvari najpotrebnije”, rekla je sekretar Udruženja gluvih i nagluvih, Amela Alivodić.

Pokloni uvek raduju, pa će i ovaj školski pribor i učila djeci oštećenog sluha i govora, koristiti u nastavi i podsećati ih da nisu sami, da postoje prijatelji i institucije na koje uvek mogu računati.

U ime OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj” i odeljenja za slušno oštećene učenike, defektolog surdoaudiolog Mirjana Radulović zahvalila je Udruženju gluvih i nagluvih i sekretaru udruženja Ameli Alivodić, koja, kako je istakla, ne zaboravlja bitne datume i osluškuje potrebe njihovih učenika sa kojima je intenzivirala saradnju.

Nastava po planu i programu za slušno oštećenu djecu, sa delimičnom inkluzjom odvija se punih 14 godina u OŠ Jovan Jovanvić Zmaj. Takvu nastavu trenutno pohađa 4 urečenika, sa kojima, osim defektologa surdoaudiologa rade i redovni predmetni nastavnici.

S.Lj.

(rtvnp.rs)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.