NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Dodik: Jasno je da zločin na Novom Zelandu nema veze sa Srbima

Tanjug

15. 03. 2019. u 15:12

Ne mogu a da ne primetim da je u medijskom i delu političkog prostora počela bezprizorna kampanja protiv Srba, jer je navodno terorista 'bio inspirisan', kako se sugeriše, likovima iz srpske istorije, rekao je Dodik

Додик: Јасно је да злочин на Новом Зеланду нема везе са Србима

Milorad Dodik; Foto: S.Mišljenković

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik osudio je teroristički napad na Novom Zelandu, u kojem su, kako kaže, na molitvi ubijeni civili, što, kaže, taj zločin čini još užasnijim i istakao da je potpuno jasno da je napadač Australijanac i "da nema nikakve veze sa Srbima i ovim prostorom".


"Ne mogu a da ne primetim da je u medijskom i delu političkog prostora počela bezprizorna kampanja protiv Srba, jer je navodno terorista 'bio inspirisan', kako se sugeriše, likovima iz srpske istorije", rekao je Dodik, prenosi RTRS.


On je dodao da medijski napisi i političke kvalifikacije koje u prvi plan ne ističu zločin, već navodne motive i sklonosti napadača, ponižavaju ogromne žrtve koje je pođela muslimanska zajednica u Novom Zelandu.



"Zločin u Novom Zelandu je dovoljno strašan da bi iko na njemu na takav način sticao prljave političke poene" rekao je Dodik.


U napadima u džamijama El Nur i Linvud u Krajstčerču poginulo je 49 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

БРАТ

15.03.2019. 17:35

Duboko saucesce porodicama poginulih i brz oporavak ranjenim u teroristickom napadu. Dodik je apsolutno u pravu kad kaze da neki koriste ljudsku tragediju za posizanje poena u politici (jadno i ogavno).

Драган

15.03.2019. 17:47

Све указује на подметачину западних обвештајних служби, пре свега из Лондона, као оних попут Рачка, Маркала...

Rad

15.03.2019. 18:41

Pucnji uz zvuke muzike?! Sve mi smrdi na naknadnu montažu samo sa ciljem da se Karadžić ne pusti na slobodu. Samo švajcarske ljevičarske koje su naklonjene muslimanima pišu krupnim naslovom "Mit Hass-Manifest und Tschetnik-Musik zum Massaker"(Sa manifestom mržnje i četničkom muzikom. U tekstu se samo pominje da je slušao četničku muziku Karadžića osuđenog u Hagu. Važan je naslov jer mnogi ne čitaju dalje. Austrijanci pominju srpsku borbu protiv Turaka za vrijeme osmanlija. Mnogi ne pominju Srbe.

Goran

15.03.2019. 20:00

Nisu problem Englezi i švajcarske novine već nesposobnost vodeće elite da uradi bilo sta. Vode nas ljudi koji gledaju isključivo lični interes a kad je situacija takva u društvu nacionalni interes je zadnja rupa na svirali...

Rad

15.03.2019. 22:30

@Goran - Gorane, navedoh vijesti njemačkog govornog područja, treba vremena prelistati na engleskom, francuskom. Propaganda gradi mišljenje u narodu i na taj način politika opravdava svoje ciljeve. Dodik se izjasnio jer su Izetbegović i družina odmah napali Srbe Srpske, a Dodikov odgovor je diplomatski. Dačić je trebao kao Orban i drugi ćutati i ne ponižavati Srbe. Navedena su mađarska, poljska, njemačka imena. Ne miješajte sve političare, imamo ih i dobrih. Samo komunisti su imuni na učenje i promjene.