Najnovije vesti
Vesti Politika
Simonović: Podneo sam ostavku na sednici Opštinskog odbora SNS

Simonović: Podneo sam ostavku na sednici Opštinskog odbora SNS

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović podneo je ostavku na upravo održanoj sednici Opštinskog odbora SNS.

simonovic zatvor_070319_RAS foto a dimitrijevic 12 Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
simonovic zatvor_070319_RAS foto a dimitrijevic 12

On je to učinio i kada je reč o funkciji predsednika opštine koju obavlja, ali i na sve stranačke funkcije.

- Želim da obavestim javnost da podnosim ostavku na sve funkcije, kako u stranci, tako i u opštini, na čijem sam čelu bio u tri navrata, još od 2005. godine. Takođe, želim da podsetim srpsku javnost da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ja jesam osumnjičen, ali ne i osuđen - rekao je on, navodi se u saopštenju.

Kako je kazao, "svoju istinu ću dokazati pred institucijama Republike Srbije, koje su jedine nadležne da kažu zadnju reč i da me proglase krivim ili nevinim, kao što se to radi u svakoj civilizovanoj zemlji u svetu".

Foto: RAS Srbija

- Povlačim se iz politike jer ne želim da se moje ime bezprizorno i svakodnevno koristi zarad političkih obračuna sa SNS, i to strankom čija me partijska knjižica, da podsetim sve, nije zaštitila od suočavanja sa nadležnim organima koji me sumnjiče za krivično delo. Neću da dozvolim da moju porodicu i stranačke kolege linčuju u javnosti Dragan Đilas, Vuk Jeremić i ostali politički vampiri čija je pljačkaška i interesna politika dobro poznata građanima Srbije. Sudiće mi institucije i sudovi Republike Srbije i ja ću se pred njima boriti za svoju istinu - piše u Simonovićevom saopštenju.

Dragoljub Simonović je osumnjičen da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića. On je zbog toga uhapšen 25. januara a pritvor mu je ukinut 7. marta, nakon što su ispitani svi predloženi svedoci u istrazi, i braniće se sa slobode.