Cedevita brani drugo mesto od Budućnosti

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.03.19. | 11:28

U Zagrebu u poslednjem kolu ABA lige gostuje rasterećeni Mornar (18.00)

Vreme je za finalne obračune i spuštanje zavese na ligaški deo sezone u ABA ligi. Dok regionalno takmičenje potresaju vesti da bi na pomalo iznenađujuć način sledeće sezone u njemu mogli da zaigraju Olimpijakos i Panatinaikos, ovog vikenda biće odigrano poslednje kolo.

Na otvaranju runde, Cedevita ima priliku da pobedom protiv Mornara i definitivno obezbedi drugo mesto pred plej-of seriju. Sokići će pred svojim navijačima imati zicer, pošto su Barani pred poslednje kolo već rešili pitanje opstanka u ligi, a u plej-ofu svakako ne mogu da se nađu. Pokušaće Zagrepčani to da iskoriste i da nastave lepu seriju rezultata na domaćem parketu gde ove sezone imaju svega dva poraza u regionalnom takmičenju.

Izabrane vesti

U jesenjem delu sezone, Cedevita i Mornar su odigrali neverovatan meč u kojem je ukupno postignuto više od 200 poena. Tim iz Bara je imao velikih 16 poena prednosti krajem treće deonice, ali su Zagrepčani uspeli da dođu do velikog preokreta u poslednjih 10 minuta i da na kraju slave trijumf, 102:103. Tri igrača su tada uspela da prebace 20 poena - Pulen je za Cedevitu ubacio 30 poena, dok su se za Mornar istakli Voler sa 28 poena i Mićović sa 22. U dve prethodne sezone, u Domu sportova u Zagrebu viđen je gotovo identičan rezultat - Cedevita je prošle godine slavila rezultatom 99:74, dok je godinu dana ranije Mornar postigao samo poen manje, 99:73.

Trener domaće ekipe, Slaven Rimac svestan je da Mornar nema rezultatski motiv i da to može da bude mač sa dve oštrice.
Sigurno nas ne očekuje lagana utakmica. Monar je u potpunosti rasterećen - pobeda ili poraz, njima to ništa ne znači, tako da neće imati nikakav pritisak i sigurno će želeti što bolje da se prikažu. Mi moramo biti maksimalno oprezni, igrati našu igru i zaustaviti njihove šutere koji su najveća pretnja po naš koš. Samo tada se možemo nadati dobrom rezultatu.

Slično misli Karlo Žganec koji ne želi ni da pomisli da bi Cedevita u poslednjem kolu mogla da ispusti drugo mesto na tabeli.
Stvarno bi bila šteta da u poslednjem kolu pred svojim navijačima izgubimo i damo priliku Budućnosti da nas preskoči na tabeli. Zbog toga utakmicu protiv Mornara moramo shvatiti ozbiljno i ući maksimalno oprezno kako ne bi bilo nikakvih problema.

Trener gostiju, Mihailo Pavićević je istakao činjenicu da Mornar nikada u istoriji ABA lige nije došao do trijumfa nad Cedevitom i da će zbog toga tim iz Bara biti motivisan da večeras dođe do iznenađujuće pobede. Stručnjak se osvrnuo se i na predstojeći plej-of i nada se da će Barani pomoći Podgoričanima u nameri da se dokopaju drugog mesta.
Ako dobijemo, bićemo šesti. Ne možemo nikako da pretimo Cedeviti, jer je reč o vrlo kvalitetnoj ekipi, ali oni su nam dužnici iz prvog dela sezone. Zapravo, to je jedini tim koji mi nikada nismo dobili od osnivanja ABA lige. Odigraćemo utakmicu najbolje što znamo i želimo da pobedom u ovom meču potvrdimo visok rejting ABA lige gde nema kalkulacija. Ničija računica nas ne interesuje. Ako bismo mogli da ih iznenadimo, bio bih veoma zadovoljan, ali bih takođe voleo da pomognemo našim komšijama iz Podgorice u nameri da preuzmu drugo mesto na tabeli. Smatram ipak da meč više u na domaćem parketu i nije neka prednost, s obzirom na to kakve ekipe imaju Budućnost i ostali učesnici plej-ofa.

Nikola Rebić najavljuje da će njegov tim pokušati da se u najboljem svetlu predstavi ljubiteljima košarke u regionu u poslednjoj utakmici sezone.
Znamo šta nas očekuje u Domu sportova u Zagrebu večeras. Motivisani domaćin će želeti što pre da se rezultatski odvoji i da uvede meč u mirne vode. Mi smo konačno rasterećeni, jer smo obezbedili opstanak i naš jedini cilj u ovom meču je da odigramo kvalitetan meč. Pružićemo sve od sebe da utakmica bude zanimljiva. I Cedevita mora pasti pred Mornarom - ove sezone ili naredne, videćemo.

ABA LIGA - 22. KOLO (POSLEDNJE)

Petak
18.00: (1,05) Cedevita (27,0) Mornar (10,0)

Subota
17.00: (3,90) FMP (16,0) Partizan (1,30)
19.00: (1,07) Crvena zvezda (25,0) Mega (8,50)

Nedelja
17.00: (1,45) Igokea (15,0) Zadar (3,05)
19.00: (1,10) Budućnost (23,0) Cibona (7,50)
21.00: (2,10) Krka (14,0) Olimpija (1,85)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: ABA/Media Pro


tagovi

ABACedevitaMornar Barsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara