ĐACIMA ODREĐENO ZADRŽAVANJE DO 72 SATA: Seksulano zlostavljali devojčicu pa je ucenjivali snimkom?

M. SEKULOVIĆ

15. 03. 2019. u 10:26

Događaj je izazvao ogorčenje u gradu na Limu, a zanimljuivo je da još uvek nema zvaničnog reagovanja uprave škole, koja je na lošem glasu, niti Ministarstva prosvete Crne Gore

ЂАЦИМА ОДРЕЂЕНО ЗАДРЖАВАЊЕ ДО 72 САТА: Сексулано злостављали девојчицу па је уцењивали снимком?

OŠ „Radomir Mitrović“; Foto: M.Sekulović

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju fiormiralo je spise predmeta prtiv tri mladja maloletna lica, zbog krivičnih dela protiv polne slobode. Lica su saslušana i istima je odredjeno tužilačko zadržavanje od 72 sata. Ošećeno lice nije saslušano, i nakon saslušanja iste, biće upućeno na pregled, koji će obaviti veštaci odgovarajuče struke. Dalje informacije nisam u mogučnosti da dam, s obzirom da su u pianju maloletna lica, rukovodeči se predpostavkom nevinosti, prava na pravično sudjenje i prava na privatni život lica u postupku.


Ovo je za „Novosti“ izjavio portparol Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, viši tužilac Hasan Lukač, posle nečuvenih horor zbivanja u Beranama i seksualnog zlostavljanja devojčice od strane nekoliko učenika OŠ „Radomir Mitrović“ u ovom gradu. Oni su je, kako se sumnja, seksulano zlostavljali, snimili sve mobilnim telefonom, a potom je ucenjivali prisiljavajući je da im donosi novac i zlatni nakit. Uz to, fizički su je zlostavljali, o čemu postoji medicinska dokumentacija, posle čijeg pregleda je Osnovni državni tužilac u Beranama predmet ustupio Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Od pet maloletnika, koji se sumnjiče da su počinili po nekoliko krivični dela, dva su puštena na slobodu, jer su mlađi od 14 godina i ne mogu biti krivično gonjeni.

PROČITAJTE JOŠ: SILOVALI I UCENjIVALI DRUGARICU? Uhapšeni učenici zbog zlostavljanja devojčice


Događaj je izazvao ogorčenje u gradu na Limu, a zanimljuivo je da još uvek nema zvaničnog reagovanja uprave škole, koja je na lošem glasu, niti Ministarstva prosvete Crne Gore.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije