15. mart  2019. 06.25  | Izvor: nedeljnik.rs, b92

Biković: Putin mi je rekao da je učestvovao u akciji na aerodromu Slatina 1999. godine

BEOGRAD -

Uoči premijere filma "Balkanska međa" koji prikazuje događaje s kraja bombardovanja, popularni glumac prvi put je pričao o svim političkim i društvenim temama u intervjuu za Nedeljnik.

Film "Balkanska međa" je akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. godine, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini.

Kako mu je ruski predsednik krajem prošlg novembra uručio Medalju Puškina, Biković je, između ostalog, govorio i o tom susretu.

"Rekao sam Putinu da nas u toku 2019. čeka veliki film u srpsko-ruskoj koprodukciji, na šta mi je odgovorio da je on, takođe, u tome učestvovao. 'Znam', odgovorio sam. Čudno me je pogledao. Posle sam tek shvatio da je imao na umu samu akciju na aerodromu Slatina, a ja sam mislio da se njegove reči odnose na to da je podržao film", ispričao je Biković u intervjuu za Nedeljnik.

Pomenuti film stiže u bioskope na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije. Premijera je zakazana za 19. mart, a u redovnoj bioskopskoj distribuciji film će se naći od 21. marta.

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 1

фрљ  15. 03. 2019. | 23:14
`Ускоро у - Призрену`...