Nedimović odbacio kritike - izmenama zakona ne uvodi se GMO

Izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti hrane koje je Skupština Srbije usvojila, obezbeđuje se visok nivo zaštite života i zdravlja ljudi i interesa potrošača.
Nedimović odbacio kritike - izmenama zakona ne uvodi se GMO
Foto: Pixabay
Kao efikasno funkcionisanje unutrašnjeg i međunarodnog prometa Zakonom je izuzeta Genetski modifikovana hrana (GMO) koja je, kako se navodi u obrazloženju, definisana drugim propisom.
 
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović odbacio je kritike da se izmenama i dopunama tog zakona na "mala vrata" uvodi GMO. 
 
Uvodi se novi koncept kojim su obuhvaćeni svi sektori u lancu hrane, uključujući i proizvodnju hrane za životinje, primarnu proizvodnju, skladištenje, transport hrane i maloprodaju, čime je sistem bezbedednosti hrane u Srbiji postao sveobuhvatan i integrisan. 
 
Takođe, predviđeno je osnivanje Saveta za bezbednost hrane koji je zadužen za davanje naučnog mišljenja i pomoć nadležnim organima, kao i za preduzimanje hitnih mera. Skupštine je usvojila i izmene zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, i o sredstvima za zaštitu bilja i o zdravlju bilja.
  • Jedna od

    15.03.2019 16:34
    Naravno da se ne uvodi. Već je ovde
  • Jox

    15.03.2019 15:00
    To je već u prometu....
    Nemudović laže otkako je došao na tu poziciju.....
  • djuki

    15.03.2019 14:16
    sve sto bakterija nece da jede ne bi trebalo ni mi da jedemo. razmislite malo...imas trilijone bakterija u telu a jesces nesto sto oni ne vole ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.