PRIVEDENA TRI OSNOVCA BERANSKE ŠKOLE: Učenici mesecima zlostavljali i ucenjivali devojčicu (13)!
Foto: Shutterstock

skandal

PRIVEDENA TRI OSNOVCA BERANSKE ŠKOLE: Učenici mesecima zlostavljali i ucenjivali devojčicu (13)!

Crna Gora -

U Višem držvnom tužilaštvu u Bijelom Polju u toku je saslušanje tri učenika devetog razreda Osnovne škole "Radomir Mitrović" iz Berana, pod sumnjom da su izvršili više krivičnih dela na račun jedne učenice šestog razreda ove škole.

„Po nalogu VDT priveli smo tri dečaka kojima se za sada na teret stavlja nekoliko krivičnih dela, među kojima je i zlostavljanje“, rečeno je u policiji.

„Povodom prijave u vezi sa zlostavljanjem devojčice iz OŠ "Radomir Mitrović" u Beranama, Osnovno državno tužilaštvo u Beranama naložilo je Upravi policije CB Berane preduzimanje mera i radnji u cilju obezbeđenja dokaza i identifikacije učinilaca krivičnog dela"“, navodi se između ostalog o udgovoru PR službe ODT Berane.

Šta se tačno dešavalo i koliko dugo u ovoj beranskoj osnovnoj školi i da li je bilo i seksualnog zlostavljanja, biće poznato posle saslušanja dečaka.

foto: Printscreen Vijesti.me/Tufik Softić

Prema nekim informacijama dečaci devetog razreda su tri godine mlađu devojčicu iz iste mesecima škole primoravali da im donosi novac i druge dragocenosti i time je ucenjivali i izvodili na obilžnje izletište.

Devojčica je, potvrđeno je Vijestima iz beranske policije, u prisustvu roditelja i psihologa pregledana kod lekara, nakon čega je otvorena istraga i pokrenut postupak najpre u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, a danas u Višem državnom tužilaštvu.

Čitav slučaj kulminirao je prošlog ponedeljka, kada je, kako se saznaje, umalo došlo do fizičkog obračuna roditelja dece. Iz škole se još uvek nisu oglašavali povodom ovog slučaj ni direktor ni školski pedagog, odnosno psiholog, dok ogorčeni roditelji traže njihove hitne ostavke ili smenu.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track