Petak, 22.03.2002.

19:00

INICIJATIVA ZA ZAKON O KONTROLI VOJSKE I NJENIH SLUZBI

Izvor: B92

Default images
Predsednik Veca gradjana Skupstine Jugoslavije Dragoljub Micunovic poceo je ubrzane konsultacije sa strucnjacima o formiranju radne grupe jugoslovenskog parlamenta koja bi izradila predlog zakona o uspostavljanju demokratske kontrole nad Vojskom i njenim obavestajnim sluzbama. U saopstenju Kabineta predsednika Veca gradjana je navedeno da su "nedavni dogadjaji vezani za hapsenje predsednika Odbora za bezbednost" tog veca i potpredsednika Vlade Srbije Momcila Perisica pokazali da su "mnoga zakonska resenja nasledjena iz perioda nedemokratskog i jednopartijskog sistema". Ti zakoni, kako je ocenjeno, omogucavaju krsenje bitnih prava gradjana i nepostovanje demokratske procedure, a otvaraju i mogucnosti za zloupotrebu vojne sluzbe bezbednosti u politickim obracunima. Micunovic je zatrazio od saveznog ministra odbrane hitnu informaciju o svim zakonima i podzakonskim aktima na osnovu kojih deluje vojna bezbednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: