LIVERPUL I BARSELONA U ČETVRTFINALU LŠ: Mane i Van Dajk utišali Minhen, Mesi se igrao sa Lionom

Novosti online

13. 03. 2019. u 20:30

Puleni Jirgena Klopa u Minhenu došli do pobede i prolaza u narednu fazu (1:3), Barsa preko maestralnog Mesija slavila (5:1)

ЛИВЕРПУЛ И БАРСЕЛОНА У ЧЕТВРТФИНАЛУ ЛШ: Мане и Ван Дајк утишали Минхен, Меси се играо са Лионом

Detalj sa meča Foto: Tanjug/AP

Poznati su svi učesnici četvrtfinala Lige šampiona. Elitnom društvu su se pridružili Liverpul i Barselona.


Na "Alijanc areni" su fudbaleri gostiju postigli sva četiri gola - 1:3 (1:1). Mane je dva puta matirao Nojera, Van Dajk odličnim skokom pored dvojice igrača postigao gol, a loptu je u sopstvenu mrežu poslao Matip.


Na drugom meču je Barselona bila ubedljiva protiv Liona - 5:1 (2:0). Mogla je Barsa sve da reši znatno ranije, prilike su se ređale jedna za drugom. Kutinjo i Mesi su doneli prednost na poluvremenu. U 58. minutu je Tuar vratio nadu, Lion je pretio, ali je onda ponovo na scenu stupio Argentinac.


Postigao je novi pogodak u 78. minutu, pa asistirao Pikeu i Dembeleu za, na kraju, ubedljivu pobedu.


Pre Klopovih i Valverdeovih izabranika u četvrtfinale su prošli Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Juventus, Ajaks i Porto.

SASTAVI TIMOVA U MINHENU:

BAJERN: Nojer - Rafinja, Sule, Humels, Alaba - Martinez, Alkantara - Rodrigez - Gnabri, Riberi, Levandovski

LIVERPUL: Alison, Robertson, Van Dajk, Matip, Aleksander-Arnold - Vajnaldum, Henderon, Milner - Salah, Mane, Firmino

SASTAVI TIMOVA U BARSELONI:

BARSELONA: Ter Štegen, Roberto, Pike, Lengle, Alba - Artur, Busket, Rakitić - Mesi, Kutinjo, Suarez

LION: Lopez - Mendi, Marselo, Denajer, Duboa - Markal, Tusar, Ndombele - Fekir - Depaj, Dembele

MEČEVI SU POČELI

Utakmice u Minhenu i Barseloni su počeli. Prvu šansu imali su Katalonci već u trećem minutu, ali nekadašnji tandem iz Liverpula Kutinjo/Suarez nije uspeo bolje da se snađe.

BARSELONA IMA INICIJATIVU

Barelona ima inicijativu, kosntantno napada na startu meča, odličan udarac Mesija je uspeo da zaustavi Lopez. U Minhenu nema za sada većih uzbuđenja, s tim što se Henderson požalio na povredu, pa je Fabinjo već počeo da se zagreva.



BAJERN TRAŽI PENAL

Posle duela Van Dajka i Levandovskog napadač Bajerna je pao. Navijači su tražili jedanaesterac, sudija Orsato (Italija) je samo odmahnuo rukom. Henderon ne može da nastavi meč, u 13. minutu ga je zamenio Fabinjo. Kapitensku traku je preuzeo Milner.

MESI ZA VOĐSTVO BARSELONE

Penal za Barselonu u 18. minutu. Denajer je faulirao Suareza. Iako je delovalo da je Urugvajac iznudio penal, sudija Marčinjak je dobio potvrdu iz VAR sobe i pokazao na "kreč".

Mesi je fenomenalno, "panenkom" smestio loptu u mrežu.

— Issa Vibe G (@IssaVibeG2) March 13, 2019



LION UMALO OSTAO BEZ GOLMANA

Posle jednog duela sa Kutinjom Lopez je ostao na zemlji. Lekari su ušli na teren i ukazivali mu pomoć, rezervni golman Gorželan je bio spreman da uđe, ali je Lopez odmahnuo glavom i pokazao da ne želi da izađe. U Minhenu je konačno bilo nekih uzbuđenja. Firmino je pokušao, lopta je otišla pored gola.

MANE ZA PREDNOST LIVERPULA

Liverpul je poveo u Minhenu. Duga lopta Van Dajka, Nojer je izleteo, a Mane maestralnom varkom izbacio i čuvare i sjajnog golmana i preciznim udarcem zatresao mrežu.


— Sports ON Tap (@SONTHighlights) March 13, 2019




SUAREZ-KUTINjO ZA 2:0

Barselona je duplirala prednost. Odlična akcija, Suarez ostavlja za Kutinja kojem nije bilo teško da pošalje loptu u praznu mrežu.


— Issa Vibe G (@IssaVibeG2) March 13, 2019




LOPEZ NE MOŽE DA NASTAVI MEČ

Loše vesti za Lion. Golman Lopez ne može da nastavi meč. Posle slobodnog udarca Mesija i promašaja je izvršena izmena. Lopez je pokazao nezadovoljstvo zbog odluke, ali je na njegovo mesto ušao Gorželan.


AUTOGOL MATIPA

Neverovatna glupost Matipa. Posle centaršuta Gnabrija je štoper Liverpula umesto da izbije loptu matirao Alisona i tako poništio majstoriju Manea. Slavlje u Minhenu.


— Issa Vibe G (@IssaVibeG2) March 13, 2019




POLUVREME U MINHENU

Levandovski je imao odličnu šansu, prošao je Alisona, ali nije uspeo da smesti loptu u mrežu. Riberi je išao po strani u momentu kada je Orsato svirao kraj prvog dela što je iznerviralo i Francuza i publiku u Minhenu.

POLUVREME I U BARSELONI

Usled dužeg prekida kod povrede Lopeza meč u Bareseloni je bio produžen za čak šest minuta. Lion je pokazao da se malo oslobodio pritiska, ali promene rezultata nije bilo.

UTAKMICE SU NASTAVLjENE

Utakmice su Minhenu i Barseloni su nastavljeni. Usled ranijeg početaka prva šansa je odmah viđena u 48. minutu. Lopta je došla do alaha koji se namestio, dobro šutirao, Nojer još bolje reagovao.




LION SE IZVUKAO

Mogla je Barsa do trećeg gola. Mesi se odlično snašao "bocnuo" loptu, ali je loptu a gol linije izbacio Marsal.

PRILIKA ZA BAJERN

Dobra prilika za Bajern u 61. minutu, Gnabri je poslao odličan centaršut, ali nije bilo nijednog od njegovih saigrača da je sprovedu u mrežu. Mesi je u Bareloni pao u kaznenom prostoru, Marčinjak nije pokazao na "kreč". Potom je Fekir pokušao sa 20-tak metara, pored gola.

Koman je zamenio Riberija, dok je Matip dobio žuti karton.

TUSAR ZA NADU

Gol za Lion. Odličan centaršut, velika gužva u kaznenom prostoru. Tusar pogađa i vraća nadu Lionu, ali Marčinjak se pre potvrde konsultovao sa VAR sobom.

Pauza je trajala nekoliko minuta, posle čega je arbitar pokazao da se pogodak priznaje.


— Shay Comps (@ShayComps) March 13, 2019



VAN DAJK UTIŠAO MINHEN

Dva uzastopna kornera za Liverpul. Arnold je loše izveo prvi, ali je Milner dobio priliku sa druge strane. Uputio je odličan centaršut, a Van Dajk je nadskočio dvojicu čuvara i glavom matirao Nojera i tako značano približio svoj tim prolasku dalje. Bavarcima su neophodna dva gola za prolaz.


— Joseph Friks (@Jfriks_) March 13, 2019




SEBIČNOST SALAHA

Mogao je Liveprul da reši svaku dilemu. Dobio je loptu, imao potpuno samog Manea na drugoj strani, umesto da doda saigraču, želeo je sve sam. Došao je u dobru poziciju za šut, ali loše reagovao. Neposredno pre toga je Bajern tražio penal, Orsato je odmahnuo rukom.

Na drugom meču je Kutinjo promašio iz teške pozicije, posle čega ga je zamenio Usman Dembele. Ubrzo je i Depaja zamenio Traore.

FIRMINO POKUŠAVA, PA NAPUŠTA TEREN

Liveprul se trudi da drži loptu i da čuvanjem poseda troši vreme. Firmino je dobio dosta prostora, šutirao, ali pravo u Nojera. Ubrzo je Sančez ušao umesto Rodrigeza. Na "Nou kampu" dve promene Vidal je zamenio Artura, a Korne Mendija.

Origi je zatim zamenio Firmina.


DVA GOLA NA DVA MEČA

U razmaku od nekoliko desetina sekundi su pali golovi na oba stadiona. Prvo je Mesi sjajnom fintom poobarao protivnike kao čunjeve i postigao gol, dok je Salah maestralnim dodavanjem uposlio Manea koji glavom završava posao.


— KURTWEETY (@KurtLaduma) March 13, 2019




— Thomas Walters (@thomas11walters) March 13, 2019




PIKE STAVLjA TAČKU

Ako je bilo neke dileme, više e nema u Španiji. Pike je odlično pratio akciju i postigao novi gol za ogromnih 4:1 na "Nou Kampu".


— TalkSportClub (@TalkSportClub1) March 13, 2019




PESMA "REDSA" U MINHENU

Na "Alijanc areni" se čuju samo navijači Liverpula. Pored one čuvene "Nikad nećeš hodati sam" se čuje i popularna "Ale, Ale".

DEMBELE UVEĆAVA PREDNOST

Dembele dodatno uvećava vođstvo Barselone. Ponovo je Mesi bio u ulozi asistenta kao i kod pogotka Pikea. Dakle, Argentinac je postigao dva i asistirao kod dva pogotka, jedino nije imao uticaj na gol Kutinja.

ZAVRŠEN MEČ U MINHENU

Kraj u Minhenu. Veliko slavlje Klopa i njegovih izabranika posle prolaza u četvrtfinale. Većina igrača Bajerna je sela na zemlju u neverici.



GOTOVO JE I U BARSELONI

Gotov je meč i u Barseloni. Domaćin je sa 5:1 ispratio Lion nazad u Francusku i prošao u četvrtfinale.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)