Zašto Mitsubishi više nema sportske automobile?

Direktor Mitsubishija za Veliku Britaniju Rob Lindi objasnio je zašto japanski proizvođač nema u ponudi sportske automobile po kojima je bio poznat.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.03.2019.

16:15

Zašto Mitsubishi više nema sportske automobile?

I dalje posebno mesto pripada legendarnom modelu Lancer Evo, ali se on neće vratiti u prepoznatljivoj formi.

Mitsubishi se fokusirao na razvoj krosovera i SUV automobila, pa u njegovim planovima nema sportskih modela.

Mala kompanija kao što je Mitsubishi mora da "grebe" za svaki udeo u tržištu, a s obzirom na aktuelne trendove, ovakva stategija je i jedino logična.

Zbog toga je Mitsubishi propali sportski projekat Eclipse pretvorio u krosover, a ista sudbina će da zadesi i Evo, koji će takođe da postane krosover.

Tako je japanska kompanija koja se udružila sa najvećim automobilskim konglometarom Renault-Nissan alijansom u poslednje vreme predstavljala samo automobile iz ove klase, poput redizajniranog ASX ili koncepta Engelberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: