Lamborghini Huracan EVO u Ženevi FOTO

Italijanski proizvođač predstavio je na ženevskom auto-salonu unapređeni model Huracan koji je osim dodatnih konjskih snaga dobio i upravljanje na sva 4 točka.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.03.2019.

15:00

Lamborghini Huracan EVO u Ženevi FOTO
Huracan EVO Coupe (Foto: Newspress)

Huracan EVO praktično je restilizovana verzija Lamborghinijevog trenutno najprodavanijeg modela koji je na tržištu prisutan više od 4 godine.

Pored mehaničkih i pogonskih unapređenja, izvršene su i određene promene u dizajnu automobila.

Huracan EVO ima novi prednji branik, dok se na fotografiji profila automobila vide novi bočni usisnici vazduha i nove alu felne.

Promene su obuhvatile i zadnji deo vozila. Umesto 4, tu su sada 2 izduvne cevi koje su postavljene nešto više i bliže poziciji za tablicu, dok se na gornjem segmentu primećuje novi integrisani spojler, a zadnji branik je u potpunosti preoblikovan.
Huracan EVO Coupe (Foto: Newspress)
Postojeći atmosferski 5.2 V10 motor sada proizvodi 640 ks pri 8.000 obrtaja, umesto 610 "konja" koliko je imao u osnovnom Huracanu kada se ovaj automobil pojavio 2014.

Tako se Huracan EVO izjednačio po snazi motora sa do sada najmoćnijim modelom - Huracan Performante.

Restilizovana verzija raspolaže i sa većim maksimalnim obrtnim momentom od 600 Nm, koji je dostupan pri 6.500 o/min. Prema fabričkim podacima, masa praznog vozila je 1.422 kg, pa Huracan EVO 0-100 km/h stiže za samo 2,9 s, što je za 0,3 s bolji rezultat od modela iz 2014. i jednak rezultatu Huracana Performante.

Ubrzanje do 200 km/h postiže se za 9 sekundi, dok se pri brzini od 100 km/h Huracan EVO potpuno zaustavlja za 31,9 m.

Lamborghini navodi da maksimalna brzina ovog automobila iznosi preko 325 km/h.
Huracan EVO Spyder (Foto: Newspress)
Pored snažnijeg motora, jedna od najvećih novina kod redizajniranog Huracana je sistem upravljanja na sva 4 točka, što će poboljšati upravljivost automobila u krivinama i prilikom skretanja.

Pored Coupe varijante, u Ženevi je izložena i Spyder verzija sa sklopivim krovom.

Prema fabričkim podacima, masa praznog Huracana EVO Spyder je 1.542 kg, a 0-100 km/h automobil ubrzva za 3,1 s.

Iz stanja mirovanja do 200 na sat, Spyder stiže za 9,3 s, a maksimalna brzina iznosi 325 km/h.

Kada je reč o pokretnom platnenom krovu, on se sklapa/rasklapa pritiskom na dugme u roku od 17 sekundi, a ova operacija moguća je i u vožnji, ali samo do brzine od 50 km/h.
Huracan EVO Spyder (Foto: Newspress)
Huracan EVO Spyder (Foto: Newspress)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: