Danas nova presuda Šarančiću

Specijalni sud u Beogradu izreći će danas novu prvostepenu presudu nekadašnjem direktoru "Železnica Srbije" Milanku Šarančiću i njegovim saradnicima.

Izvor: B92

Utorak, 12.03.2019.

07:00

Danas nova presuda Šarančiću
Ilustracija: Thinkstock

Oni se terete da su zlopotrebom položaja oštetili to javno preduzeće.

To će biti druga prvostepena presuda jer je prvu, kojom je Šarančić bio osuđen na pet godina zatvora, 2015. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje Šarančiću i ostalima ponovi.

Ponovljeno suđenje Šarančiću i ostalima okoncano je sredinom januara.

Presuda će biti izrecena i bivšem pomoćniku direktora za vuču i vozna sredstva ŽTP "Beograd" Zoranu Milićeviću i zastupniku preduzeća "Korel" iz Londona i odgovornom licu u privatnom preduzeću "Sibeks" Miloradu Čelebiću, koji su ukinutom presudom bili osuđeni na po četiri godine zatvora.

Takođe, i bivšem pomoćniku direktora sektora za vuču i tehničku dokumentaciju u "Železnicama Srbije" Dragoslavu Pejčiću koji je prvom ulinutom presudom bio osloboden optužbi.

Šarančić i ostali se terete da su u saizvršilaštvu, izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, osnodno položaja odgovornog lica.

Optužnica protiv njih podignuta je u decembru 2010. godine, a izmenjena je u junu 2016.

Šarančić i ostali su optuženi što su, kako se sumnja, ugovorili nabavku šest dizel električnih lokomotiva od Slovenačkih železnica i 10 dizel motornih vozila od švedske kompanije "Sveden reil", a tužilaštvo smatra da je taj posao mogao da se obavi u Srbiji uz niže troškove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: