FCA je uništio Maserati, ali nema nameru da ga proda Kinezima

Fiat Chrysler Automobila odbacio je spekulacije o prodaji svog luksuznog brenda Maserati.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.03.2019.

20:15

FCA je uništio Maserati, ali nema nameru da ga proda Kinezima

Interesovanje je navodno pogazao kineski gigant Geely, vlasnik Volvoa, ali u Torinu nemaju nameru da se odreknu Maseratija, uprkos problemima u kojima se nalazi.

Čelnici FCA su krajem prošle godine priznali da su napravili grešku prilikom pozicioniranja i strateškog razvoja Maseratija, koji je tokom 2018. isporučio tek 26.400 vozila širom sveta, što je čak 50.000 manje od godišnjeg cilja.

Novi direktor FCA Majk Menli smatra da je kompanija pogrešila što je promovisala Maserati skoro kao "brend za široke mase", a kao drugu grešku naveo je sjedinjenje Maseratija i Alfa Romea pod isti krov.

FCA planira da uloži 10 milijardo dolara u narednih pet godina u hibridne i električne modele, gde će bitnu ulogu igrati upravo i Maserati.

U međuvremenu, spekuliše se o partnerstvu FCA i francuske PSA grupacije, što iz Torina ne odbacuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: