Zrenjanin: Zašto je voda žuta? 1Foto: M. P.

Zrenjaninska voda ponovo je žuta. Skoro tri meseca je prošlo od kada je postrojenje prečistača pušteno u probni rad a voda se zabelela.

Desilo se to 19. decembra 2018. godine, i od tada javnost nije dobila odgovore na pitanje da li je testiranje završeno i kada će zabrana upotrebe vode iz vodovodne mreže biti ukinuta. Poslednja saopštenja bila su u januaru, kao reakcija na rezultate nezavisne analize vode koju je preduzela Inicijativa “Zajedno za vodu” iz Zrenjanina.

Tada je saopšteno da rezultati ne ispunjavaju potrebne standarde za korišćenje vode, dok je investitor sve negirao, navodeći da je testiranje još uvek u toku. Tim povodom oglasilo se i JKP “Vodovod i kanalizacija” apelom da se ne uznemirava javnost.

Dva meseca kasnije po pitanju vode je status quo. Ušlo se u penaestu godinu od kada je na snazi zabrana korišćenja vode za piće i pripremanje hrane i drugu godinu od kada je završen pogon prečistača a da niko više ne zna šta se dešava. Zato pitanje od million evra u Zrenjaninu glasi – Kada će poteći ispravna voda?

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari