PAD AVIONA U ETIOPIJI: Očevici tvrde da je boing 737 pravio čudnu buku pre nego što se srušio; Pronađena crna kutija, znatno oštećena

Tanjug

11. 03. 2019. u 12:12

Crnu kutiju iz aviona Etiopijan erlajnsa, koji se srušio u nedelju, pronašli su istražitelji na mestu nesreće

ПАД АВИОНА У ЕТИОПИЈИ: Очевици тврде да је боинг 737 правио чудну буку пре него што се срушио; Пронађена црна кутија, знатно оштећена

AP Photo

Crnu kutiju iz aviona Etiopijan erlajnsa, koji se srušio juče, pronašli su istražitelji na mestu nesreće, prenela je etiopijska državna televizija.

Istražitelji su naveli da je crna kutija znatno oštećena i da nisu sigurni kakve će podatke moći da "izvuku" iz nje, preneo je AP, pozivajući se na zvaničnike avio kompanije.

U crnoj kutiji se beleže glasovi i komunikacija pilota iz kokpita aviona.

Crna kutija trebalo bi da ukaže šta je bio mogući uzrok pada putničkog aviona koji se srušio nekoliko minuta nakon poletanja i u kome je poginulo svih 157 putnika i članova posade.

Ova teška nesreća podigla je pitanje bezbednosti Boinga 737 MAX 8, novog modela poznate kompanije, budući da se isti model aviona srušio u oktobru u Indioneziji.

OČEVICI: AVION PRAVIO ČUDNU BUKU PRE NEGO ŠTO SE SRUŠIO

Etiopski avion koji se srušio u nedelju, kada je život izgubilo svih 157 ljudi u njemu, ostavljao je trag dima za sobom i i pre rušenja su se čuli čudni zvuci, rekli su očevici.

Malka Galato, farmer na čiju je zemlju avion pao, rekao je Rojtersu da je video male predmete koji su izgledali kao papir kako ispadaju iz aviona.

Avion je pravio čudnu buku i napravio je iznenadan zaokret pre nego što se srušio, dodao je Galato.

Avion je pokušao da se popne pre nego što je napravio oštar zaokret i srušio se, dodao je drugi svedok, farmer Tamirat Abera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)