Buongiorno Iitalia: I desetkovani Inter može bez Ikardija, sve Juventusove opcije za Atletiko

Vreme čitanja: 6min | pon. 11.03.19. | 12:01

Lacio proćerdao priliku, Inzagi besan kao ris, Ranijeri najvaljuje revoluciju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanska štampa već priprema teren za milanski derbi koji će, posle dužeg vremena, imati ukus Lige šampiona. Nerazuri su desetkovani povredama dok Milan puca od zdravlja, i Zapata će biti na raspolaganju Gatuzu za nedeljni meč. Ćiro Imobile je konačno postigao gol na Artemio Frankiju ali je promašio barem još dva za pobedu Lacija protiv Fiorentine. Klaudio Ranijeri se predstavio na konferenciji za novinare rečenicom: Kad Roma zove, ja moram da odgovorim da. Piše se i o meču Juventusa sa Atletiko Madridom i da Alegri još uvek razmišlja kako da iznenadi Čola Simeonea.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Rombo derbi”, priprema već atmosferu Gazete za sudar Intera i Milana koji će posle mnogo godina imati ukus Lige šampiona. “Inter odgovorio Milanu. Spaleti potopio Spal sa golovima Politana i Galjardinija. Ikardija nije bilo ni na tribinama. Za to vreme Gatuzo proučava plan kako da pobedi u derbiju”, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se piše o optimizmu Spaletija uprkos seriji povreda ključnih fudbalera i slučaju Ikardi: ”Inter ima još municije za upotrebu”. List prenosi da je dobra vest oporavak Kejte ali da su loše u većini, počev od Brozovića i Mirande koji poput Najngolana neće moći da igraju derbi zbog povrede. “Uzbuna za Ligu Evrope: Inter ima samo 11 igrača na raspolaganju plus golmani”, navodi Gazeta da će zbog povreda, kartona i skraćene liste igrača, protiv Ajntrahta na klupi sedeti igrači iz podmlatka. Situacija je toliko alarmantna da će Škrinijar, najverovatnije, igrati u ulozi veznog igrača. Podsetimo Galjardini i Žoao Mario nisu na listi UEFA zbog finansijskog fer pleja.

Rino sprema svoje ratnike. Gatuzo već ima u glavi 11 igrača za odlučujuću bitku”, tvrdi list da će trener Milana poslati na teren svoje senatore, odnosno fudbalere koji su bili akteri preporoda Rosonera u 2019. godini. Jedini igrač koji može da zaljulja rešenost Gatuza je Bilja.

“Gaperinijeva ruka”, izveštava Gazeta o nesvakidašnjem incidentu čiji je akter bio trener Atalante koji je izlazeći sa terena na Marasiju odalamio rukom rukovodioca Sampdorija Jenku.

Kakav Beloti. Dva gola e Toro ubrzava”, ističe se učinak golgetera Torina koji je preokrenuo rezultat protiv Frozinonea i omogućio Granata sedmi pozitivan uzastopni rezultat. Pobeda Torina na gostovanju na stadionu Benito Stirpe je ublažila razočarenje golmana Sirigua koji je kapitulirao posle šest utakmica bez primljenog gola. 

Trka sa šest timova”,naslov je komentara u kom se kaže da se trka za mesta u Evropi proširila na Torino i Atalantu koje su poslednjim rezultatitima i formom pokazali da mogu da se nose sa milanskim i rimskim klubovima.

“Juve na sve ili ništa. Alegri, CR7, Kjelini, Mandžukić, to su ključni ljudi za preokret protiv Atletika”, naslov je ispod zaglavlja. Na unutrašnjim stranama se piše da su Bjankoneri već osvojili skudeto ali da će ostati gorak ukus ako sutra izađu iz Lige šampiona. Navodi si da je i dalje pod znakom pitanja Dibala i da je, prema poslednjim informacijama, bliži klupi nego terenu.

Gazeta piše na unutrašnjim stranama o otvaranju slučaja Insinje: „Dok sam ovde daću 100 odsto”. U tekstu se podvlači deo fraze “dok sam ovde” i podseća da je Mino Rajola menadžer Insinjea. Bila je dovoljna pomenuta rečenica i da se već rasplamsa licitacija za italijanskog fudbalera. Ipak, Insinjeova prodaja neće biti laka jer predsednik Napolija De Laurentis traži, barem, 100.000.000 evra za svog kapitena. 

CORRIERE DELLO SPORT

“Jedan nije dovoljan”, naslov je sa dozom oproštaja na prvoj strani Korijerea zbog svih promašaja Lacija protiv Fjorentine koji su koštali tim Simonea Inzagija pobede.

Imobile doveo u vođsto Lacio fantastičnim golom: Millinković, Korea i isti Imobile promašili šanse s kojima su mogli da nokautiraju Fjorentinu. Murijel potpisao izjednačenje Ljubičastih. Inzagi ljut kao ris: Proćerdali smo pobedu, ovaj rezultat nam ne znači ništa jer protivnici jure”, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama Korijere diže moral navijačima Lacija podsećajući na milanski derbi u kojem će jedan ili oba tima izgubiti bodove: ”Lacio moraš da veruješ”. Dodaje se i da će protiv Parme napad Lacija predvoditi Kaisedo pošto će Imobile biti primoran da preskoči meč zbog žutih kartona.

“Ogoljena Roma”, tako Korijere predstavlja ispod zaglavlja konferenciju za novinare pred meč sa Empolijem koja je poslužila i kao prezentacija novog-starog trenera Đalorosih Klaudija Ranijerija. U podnaslovu se ističe da Ranijeri  ima obavezu da uknjiži tri boda na svojoj premijeri protiv Empolija uprkos odsustvo velikog broja fudbalera. Podsetimo Roma večeras zbog kartona ne može da računa na Kolarova, Džeka i Facija, dok su povređeni De Rosi, Manolas, Pelegrini, Pastore i Under. Praktično sedam od 11 startera Di Frančeska nisu na raspolaganju. Pozitivna vest za Ranijerija je oporavak Zaniola koji će večeras istrčati na teren od prvog minuta.

List najavljuje da će Ranijeri već od sledećeg meča aplikovati svoju postavku 4-4-2 a da će večeras zbog odsustva velikog broja fudbalera igrati sa formacijom 4-2-3-1. Ranjieri je već stavio do znanja da će kod njega Džeko i Šik igrati zajedno u napadu: ”Muzika se promenila i u njenom centru je sada Šik”. Od promene sistema igre koristi će imati Florenci i Zaniolo, tvrdi Korijere.

TUTTOSPORT

“Ronaldo: Ja verujem” prenosi Gazeta deo otvorenog pisma Portugalca navijačima Juventusa pred meč sa Atletiko Madridom u Ligi šampiona. “Skudeto je sve bliži, moguće je da se proslavi već 13. aprila u Ferari protiv Spala. Ali, Juve misli samo na Atletiko i CR7 motiviše tim:Biće to specijalna noć, idemo u četvrt finale”, citiraju se reči najboljeg fudbalera planete uz Lea Mesija.

Na unutrašnjim stranama list navodi da Alegri još uvek krije karte za meč protiv ekipe Čola Simeonea. Prema informacijama lista Alegri radi na tri moguće solucije za sutrašnji meč. Prva je 3-5-2 sa Ronaldom i Mandžukićem u napadu, Kanselom i Bernardeskijem na krilnim pozicijama veznog reda i trojkom u odbrani Kjelini, Bonući i Kaseres. Drugo rešenje je 4-4-2 sa Spinacolom i i Kanselom u ulozi bekova, Matuidijem, Pjanićem, Emre Džanom i Bernardeskijem na sredini terena i Ronaldom i Mandžukićem u špicu. Samo treća solucija, 4-2-3-1, predviđa upotrebu Dibale od prvog minuta. Argentinac bi sa Mandžukićem i Bernardeskijem igrao iza leđa CR7 dok bi na sredini bio dvojac Pjanić - Emre Džan a na bekovskim pozicijama u odbrani, pored nedodirljvih (Bonući i Kjelini), igrali  bi Kaseres i Kanselo.

Eurostar Beloti”, upotrebio je Tutosport stari naziv za italijanske brze vozove, pre nego što su postali “Crvena strela”, da opiše značaj golova Belotija za pobedu nad Frozinoneom i nadu Torina da može da se vrati u Evropu.

Inter ide napred i bez Ikardija: Milan, stižemo”, piše Tutosport da su Nerazuri uprkos desetkovanom timu zbog povreda, kartona, slučaja Ikardi, i prinudnim izalskom na kraju prvog poluvremena Mirande i Brozovića, uspeli da pobede Spal 2:0 pred 60.000 svojih vernih navijača. “Spaleti igra na sve ili ništa u sledećih 180 minuta”, naslov je teksta u kom se stavlja u prvi plan činjenica da će Inter ove nedelje protiv Ajntrahta i Milana dati pečat tekućoj sezoni.

“Zapata – Gosens: Atalanta divota”, naslov je povodom pobede tima iz Bergama nad Sampdorijom. Gasperinijevi momci su još jednom demonstrirali da igraju najlepši fudbal u Italiji a i Zapata je posle jednomesečnog posta zatresao merežu.

SERIJA A - 27. kolo

Petak

Juventus - Udineze 4:1 (1:0)
/Kean 11, 39, Džan 67, Matuidi 71 - Lasanja 85/

Subota

Parma - Đenova 1:0 (0:0)
/Kucka 78/ 

Kjevo - Milan 1:2 (1:1)
/Hetemaj 41 – Bilja 31, Pjontek 57/

Nedelja

Bolonja - Kaljari 2:0 (1:0)
/Pulgar 34pen, Sorijano 77/

Frozinone - Torino 1:2 (1:0)
/Paganini 42 - Beloti 56, 78/

Sampdorija - Atalanta 1:2 (0:0)
/Kvaljarela 67pen - Zapata 50, Gosens 77/

Inter - SPAL 2:0 (0:0)
/Politano 67, Galjardini 77/

Sasuolo - Napoli 1:1 (0:0)
/Berardi 52 - Insinje 86/

Fiorentina - Lacio 1:1 (0:1)
/Murijel 61 - Imobile 23/

Ponedeljak
20.30:  (1,50) Roma  (4,40)  Empoli (6,25) 

***Kvote su podložne promenama

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara