Najnovije vesti
Vesti Politika
Simić i Spirić u Suvom Dolu posle kamenovanja kombija

Simić i Spirić u Suvom Dolu posle kamenovanja kombija

Meštane Suvog Dola, kod severne Kosovske Mitrovice, koji su se sinoć našli na meti Albanaca koji su im kamenovali kombi vozilio, obišli su danas potpredsednik Srpske liste Igor Simić i predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić i obećali da će pomoći i obezbediti im miran život.

Igor Simić Foto: Filip Krainčanić / Tanjug
Igor Simić

- Ovo je najisturenija tačka ovog dela Kosovske Mitrovice i ovdašnji Srbi su često na udaru albanskih ekstremista i uvek kada se podignu tenzije pojedinci iz albanskog naroda pomisle da je to signal da se rešava neki otvoreni problem između Srba i Albanaca tako što će se koristiti nasilje - rekao je Simić.

On je apelovao na meštane da ostanu suzdržani i da ne nasedaju na provokacije, prenosi TV Most: "Ovde je potrebno sačuvati mir i bezbednost zbog svih ali i zbog budućnosti dece koja ovde živi jer sukobi ne bi doneli ništa dobro", rekao je Simić i naglasio da ga raduje odlučnost meštana Suvog Dola da, uprkos pritiscima, da ostanu na svojim ognjištima.

On je obećao da će politički prestavnici srpskog naroda nastojati da pomognu da se život u tom mestu odvija na najbolji mogući način.

Aleksandar Spirić je rekao da je i njihov obilazak sela propraćen rafalima, što dokazuje da je narod navikao na provokacije i da je svestan onoga šta može da usledi: "Državni vrh i predsednik ulažu maksimalne napore da osiguraju mir ali je albanska strana je za provokacje i incidente i napae na Srbe", rekao je Spirić i osudio kamenovanje kombi vozila koji je prevozio Srbe do Kosovske Mitrovice. On je ocenio da situacija nije na zavidnom nivou i da su Srbi ugroženi i izrazio nadu da će počinioci biti pronađeni i kažnjeni.

Suvi Do je multietničko selo udaljeno oko 5 kilometara od Kosovske Mitrovice. Prošle noći grupa albanskih mladića kamenovala je kombi koji prevozio Srbe od Suvog Dola do severne Kosovske Mitrovice. Povređenih nije bilo jer su putnici na vreme videli mladiće sa kamenicama,ali je u kombiju bilo dece koja su se uplašila.