Najnovije vesti
Vesti Beograd
Beograđani tvrde da su počele RIGOROZNE KONTROLE PARKIRANJA, evo šta na to kažu u "Parking servisu"

Beograđani tvrde da su počele RIGOROZNE KONTROLE PARKIRANJA, evo šta na to kažu u "Parking servisu"

Redakciji "Blica" poslednjih dana javljali su se sugrađani tvrdeći da su radnici JKP "Parking servis" počeli znatno revnosnije da proveravaju i kažnjavaju one koji se parkiraju u zonama, a koji pritom nisu odmah po ostavljanju vozila platili ovu uslugu.

kazna parking ficeri_031016_RAS foto Milan Ilic03 Foto: Milan Ilić / RAS Srbija
kazna parking ficeri_031016_RAS foto Milan Ilic03

Beograđani tvrde da je ranije bilo moguće ostaviti automobil na pet minuta, istrčati do pekare ili završiti neki posao "na "brzaka", ali da je sada to gotovo nemoguće jer "sve kazne stižu u roku od nekoliko minuta".

- Sve je počelo od 18. februara kada je na snagu stupio novi sistem naplate parkinga, sa novom zonom, ali i dodatnim satom koji je na raspolaganju vozačima - tvrdi naš sugrađanin.

Plaćanje parking karte je obavezno i tu nema nikakve dileme, ali je novinare "Blica" interesovalo da li su stvarno pojačane kontrole. Zbog toga smo se obratili JKP "Parking servis" u kojem su nam rekli da je "obavezno platiti parking, ali da se to i podrazumeva".

- Kontrola i naplata parkiranja u zoniranom području Beograda propisana je Odlukom o javnim parkiralištima, prema kojoj obaveza plaćanja nastaje od momenta zauzeća parking mesta - rekli su za "Blic" iz ovog javnog komunalnog preduzeća.