Juriiiš na predsednika FOTO

Demonstranti došli u sukob s policijom. Pokušali da ometu skup ukrajinskog predsednika Petra Porošenka. U sukobu povređeno 25 policajaca.

Izvor: B92

Nedelja, 10.03.2019.

08:05

Juriiiš na predsednika FOTO
Foto: Tanjug/AP

AP prenosi da se sukob desio u gradu Čerkasi, na oko 150 kilometara jugoistočno od ukrajinske prestonice Kijeva.

Navodi se da je više desetina članova stranke Nacionalni korpus pokušalo da uleti na binu na kojoj je Porošenko držao govor u okviru kampanje za predsedničke izbore zakazane za 31. mart.

Foto: Tanjug/ AP
Demonstranti su takođe pokušali da blokiraju kolonu vozila u kojoj je on bio. Policija je objavila da je demonstrante ispaljen suzavac.
Foto: Tanjug/AP
Najmanje 19 policajaca je prebačeno u bolnicu u gradu Čerkasi, oko 150 kilometara jugoistočno od Kijeva, gde su pristalice ekstremne desnice pokušale da blokiraju konvoj sa Porošenkom, optužujući ga za korupciju.
Foto: Tanjug, AP
AP navodi da su policajci, njih trojica takođe povređeni i u Kijevu u sukobu s ultradesničarskim demonstrantima ispred zgrade predsedničke administracije gde je organizovan protest više stotina ljudi koji su tražili hapšenje glavnih vinovnika navodnog korupcijskog skandala u ukrajinskoj vojsci u koji je umešan fabrika koju drži Porošenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: