MINISTARKA ZGAZILA DETE, VOZILA BEZ DOZVOLE:   Gabrijela Žalac SLOMILA DEVOJČICI NOGU, platila kaznu i OTIŠLA KUĆI! Javnost besna TRAŽE OSTAVKU!
Foto: printscreen YT

SKANDALOZNO!

MINISTARKA ZGAZILA DETE, VOZILA BEZ DOZVOLE: Gabrijela Žalac SLOMILA DEVOJČICI NOGU, platila kaznu i OTIŠLA KUĆI! Javnost besna TRAŽE OSTAVKU!

Hrvatska -

Hrvatska ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvolu u trenutku kada je vozilom kojim je upravljala, naletela na dete (10) koje je pretrčavalo ulicu u Vinkovcima.

Iz vukovarsko-sremske policijske uprave saopštili su da je ministarki, pošto je upravljala vozilom sa nevažećom vozačkom dozvolom, izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 kuna (oko 135 evra), odnosno 500 kuna (oko 67 evra), ako kaznu plati odmah, što je, kako se navodi, ona i učinila.

Alko-test je pokazao da ministarka Žalac u trenutku saobraćajne nesreće nije bila pod uticajem alkohola. U saobraćajnoj nesreći, koja se danas dogodila u Vinkovcima, teže je povređeno dete na koje je, dok je pretrčavalo ulicu, naletelo vozilo kojim je upravljala ministarka Žalac.

Iz vukovarsko-sremske policije navode kako je do nesreće došlo u trenuku kada je dete prelazilo ulicu izvan obeleženog pešackog prelaza. Devojčica je prevezena u KBC Osijek. Dete nije bilo životno ugroženo, a pregledom je utvrđeno da joj je povređena potkolenica.

"Ostavku nije podnela niti se to to očekuje od ministarke. Kaznu za vožnju bez vozačke je odmah platila i to nema veze sa nesrećom. Premijer se čuo sa njom i svi smo potreseni", u kratkom je razgovoru za Index rekao portparol Andreja Plenkovića Marko Milić. Odmah je javnost burno reagovala zbog ovoga na društvenim mrežama, tražeći ostavku ministarke Žalac.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track