Nova vest
Tenis

Subota, 09.03.2019.

17:00

"Svi želimo da budemo u 'zoni', ali to je lakše reći nego uraditi"

Šampion Australijan Opena Novak Đoković u noći između subote i nedelje počinje misiju na prvom mastersu sezone u Indijan Velsu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Novakov protivnik u susretu drugog kola je Amerikanac Bjorn Fratanđelo, 128. teniser sveta. Zanimljivo je da su igrali do sada samo jednom i to baš u Indijan velsu 2016, Novak je slavio u tri seta, 2:6, 6:1, 6:2.

Đokoviću je ovo prvi zvanični meč još od trijumfa krajem januara u Melburnu. Nije ga bilo na turnirima u februaru, imao je prilike dobro da napuni baterije i spremi se za nastavak sezone.

"Prošlo je dosta vremena od mog prošlog meča. Radujem se povratku na teren, nedostajalo mi je takmičenje. Istovremeno, uživao sam i u vremenu provedenom van terena. Proveo sam dosta vremena sa porodicom, bio sam u Srbiji, kod roditelja i bio sa ljudima sa kojima baš nemam priliku često da se viđam. Imao sam vremena da analiziram učinak u Australiji, ima mnogo toga pozitivnog što će uticati na ostatak sezone. Radio sam naporno u poslednje tri nedelje kako bih telo, um i emocije doveo u optimalno stanje da igram na jednom od najvećih turnira na svetu", izjavio je najbolji teniser sveta.

Bez obzira što su članovi "velike trojke" u tridesetim, i dalje vladaju svetskim tenisom. Federer je osvojio Dubai, Novak je bio najbolji u Melburnu, Nadal je broj dva na ATP listi. Otuda se mnogima čini kako su daleko ispred generacije mladih igrača koja je trenutno na sceni.

"Ne znam da li se ljudima čini da delujemo kao da nikad nećemo da izgubimo. Siguran sam da nisam jedini ali verujem da svi pokušavamo da stvorimo tu auru da smo uvek u stanju da igramo najbolje što možemo. Da budemo u toj "zoni", kada smo u stanju da prikažemo sve svoje sposobnosti i da budemo na najvišem kvalietu iz dana u dan. Možda je to lakše reći nego uraditi, ali tome težimo", poručio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve