Vulin sa vojnim vrhom: Ratoborni potezi Prištine, izvršićemo svako naređenje 1Aleksandar Vulin Foto: MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je, na sastanku u kojem je učestvovao i vojni vrh, da su „neodgovorni, ratoborni potezi Prištine pretnja miru i bezbednosti u čitavom regionu“, kao i da će Vojska Srbije „ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta“.

On je na sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Srbije, rekao da prištinska platforma za dijalog sa Beogradom usmerena na njegovo prekidanje i „stvara nikada težu poziciju za postizanje rešenja“, saopštilo je ministarstvo odbrane.

„Svako kome je stalo do mira i do Srba na Kosovu i Metohiji, mora biti zabrinut“, rekao je Vulin na sastanku u Domu garde na Topčideru, kojem su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Vulin koristi vikend odsustvo kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, a u ponedeljak će zauzeti svoje mesto u jedinici u kojoj služi, navedeno je u saopštenju.

Izaslanici odbrane Srbije na službi u Belgiji, Kini i SAD, izložili su teme koje se bave kretanjima tih država na medjunarodnoj sceni i perspektivama njihovih odnosa prema Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari