Mali sastao se s direktorom Kineske banke Vangom

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je s direktorom Kineske banke Vang Lijem o brojnim kineskim investicijama u Srbiji, kao i o daljoj saradnji.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.03.2019.

12:54

Mali sastao se s direktorom Kineske banke Vangom
(Foto: Thinkstock)

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Mali je najpre poželeo dobrodošlicu Vangu, koji je novi direktor Kineske banke, i poželeo mnogo uspeha u daljem radu, i istakao da je Srbija iskreni prijatelj Kine, kao i da se nada da će Kineska banka što više i što efikasnije poslovati u Srbiji.

Vang Li je zahvalio ministru, istakavši da će Kineska banka pružiti podršku daljem razvoju Srbije, i izneo predloge na koji način dalja saradnja može da bude još konstruktivnija.

On je rekao da smatra da Kineska banka u Srbiji treba da bude regionalni centar za ovaj deo Evrope, a ministar je naveo da je važno da kineski investitori prepoznaju da se srpsko tržište otvorilo ka kineskoj privredi.

Mali i Vang su se složili da je važno što kineski investitori sve više ulažu u velike projekte u Srbiji, koji su od ključnog značaja za njen dalji razvoj, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: