Na šta spade Dinamo...

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.19. | 11:41

Slavni rumunski klub proživljava teške dane

Počinju i mečevi u rumunskom plej-ofu i plej-autu, a na premijeri prvog kola u ovoj drugoj grupi sastaju se Dinamo Bukurešt i Kalaraši. 

Crni dani nekada slavnog kluba. Dinamo iz Bukurešta je čak 18 puta bio prvak Rumunije, međutim, već godinama nije ozbiljan takmac u borbi za titulu, o čemu svedoči podatak da će se do kraja sezone boriti za opstanak. Ekipa iz glavnog grada jeste slavila u završnoj rundi osnovnog dela prvenstva, ali joj to nije pomoglo da popravi status, pa će učestovovati u plej-autu.

Izabrane vesti

Ruku na srce, u njega ulazi u koliko-toliko povoljnom raspoloženju, ako se to može konstaovati za klub takve veličine. Dinamo je u meču 26. kola Lige 1, poslednjeg pre podele bodova, nadigrao Konkordiju sa 2:1, uprkos činjenici da je dve trećine meča igrao bez prvog strelca Matije Montinija.

Negativne rezultate prate i trzavice van travnate površine. Podsetimo, Dinamo je relativno nedavno promenio trenera. Klaudijua Nikuleskua nasledio je Mirčea Rednik koji je četvrti put preuzeo tim iz Bukurešta. Ovaj potez trebalo je da deluje kao šok-terapija, ali sveopšti haos sigurno je toliko loše uticao na psihu igrača da nisu uspeli da savladaju ni Kalaraši ni Konkordiju, a ubrzo su ispali i iz Kupa Rumunije. Zanimljivo, Rednik je pre tri godine bukvalno oteran iz Dinama, a sada su ga iz uprave pozvali da "gasi vatru". Obećao je da se neće vraćati, ali je na nagovor supruge, ujedno i svog zastupnika, pogazio reč. Da li je bio u pravu, možda je još rano suditi...

Dinamo i Kalaraši su dosad dvaput odmeravali snage, jednom u oktobru prošle, jednom u februaru 2019. godine. Oba meča završena su nerešenim rezultatom, prvi sa 1:1, drugi bez golova.

RUMUNIJA 1, PLEJ-AUT - 1. KOLO:

Petak

19.30: (1,75) Dinamo Bukurešt  (3,30)  Kalaraši (4,80) 

Subota

12.00:  (2,70) Hermanštat  (2,70)  Gaz Metan Medijaš (2,70) 

Nedelja

16.30:  (1,90) KSMS Jaši  (3,35)  Voluntari (3,90) 

Ponedeljak

16.30:  (1,80) Botošani  (3,35)  Konkordija (4,40) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara