Šok u Parizu, VAR poslao Junajted u četvrtfinale, Porto izbacio Romu

Novosti online

06. 03. 2019. u 20:18

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, spektakularnom eliminacijom Pari Sen Žermena. Porto posle produžetaka bolji od Rome

Шок у Паризу, ВАР послао Јунајтед у четвртфинале, Порто избацио Рому
Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, spektakularnom eliminacijom Pari Sen Žermena.

Junajted je prvu utakmicu u Mančesteru izgubio 2:0, ali je u revanšu u Parizu pobedio 3:1, golom iz penala u nadoknadi vremena.

Strelac je bio Markus Rašford, a penal je sudija Damir Skomina svirao posle intervencije iz VAR sobe, zbog toga što je Prensel Kimpembe igrao rukom.

Junajted je odlično počeo revanš i poveo već u drugom minutu golom Romelua Lukakua, posle velike greške Tina Kerera.

Domaćin je izjednačio 10 minuta kasnije preko Huana Bernata, a novu prednost Junajtedu u 30. je doneo ponovo Lukaku.

Junajted je prošao dalje iako je u Parizu bio bez mnogo važnih igrača, poput Pola Pogbe i Nemanje Matića.

Fudbaleri Porta plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras posle produžetaka eliminisali Romu.

Roma je u prvoj utakmici pobedila 2:1, a Porto je u revanšu istim rezultatom bio bolji na svom stadionu.

Prolaz dalje portugalskom klubu doneo je Aleš Telješ iz penala u 116. minutu revanša.

Porto je prvo preko Tikinja Soaresa poveo u 26. minutu, a u 37. je iz penala izjednačio Danijele De Rosi.

Novi gol za Porto za produžetke dao je Musa Marega u 52. minutu.

Porto je četvrti klub koji je izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona, posle Ajaksa, Totenhema i Mančester junajteda.



PORTO - ROMA (SASTAVI)

Stadion: Dragao, Sudija: Čanik Čekir

PORTO: Kasiljas, Teljes, Pepe, Felipe, Militao - Korona, Pereira, Erera, Otavio - Soareš, Marega.

ROMA: Olsen, Markano, Manolas, Žesus - Karsdrop, Nzonzi, De Rosi, Kolarov, Zaniolo, Peroti - Džeko.


PSŽ - MANČESTER JUNAJTED (SASTAVI)

Stadion: Park Prinčeva, Sudija: David Skomina

PSŽ: Bufon, Bernat, Silva, Kimpembe, Kehrar - Markinjos, Verati, Di Marija, Draksler, Alveš - Mbape.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Lindelof, Baji, Smoling, Šo, Jang, Mektominej, Fred, Pereira, Lukaku, Rašford.


POČELI MEČEVI U PORTU I MADRIDU

Počeli su mečevi između PSŽ i Mančester junajteda, odnosno Porta i Rome.

LUKAKU ZA PREDNOST JUNAJTEDA

GOOOOL Junajted vodi! Kakav početak za Mančester junajted! Prvi napad, velika greška odbrane Pari Sen Žermena, tačnije Tila Kerera. Loše je vratio loptu saigraču, Junajted je presekao akciju, lopta je došla do Romelua Lukakua koji je zaobišao golmana i zatresao mrežu - 0:1!

— After The Whistle (@gcratw) March 6, 2019



POVREDA KOLAROVA

Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov se žali na povredu, a u ovom trenutku se drži za mesto gde je jetra. Izgleda da je dobio nezgodan udarac u jednom duelu. Ali, čini se da će moći da nastavi utakmicu. 


PSŽ BRZO DOLAZI DO IZJEDNAČENjA

GOOOL PSŽ - Mančester junajted 1:1 - Bernat!Kratko je trajalo vođstvo gostiju. Mbape je poslao centrirao, lopta je prošla kroz noge Smolingu, a na "drugoj stativi" se našao Bernat, kome nije bilo teško da je ubaci u mrežu.

— footballnews (@footynews34) March 6, 2019



PORTO NAPADA, NEMA GOLOVA

Ređaju se prilike za Porto, ali mreže miruju. Našao se Teles u gol šansi, ali je iz neposredne blizine pogodio spoljni deo mreže. Danilo je probao iz velike udaljenosti da ugrozi gol Robina Olsena, ali je bio neprecizan.


DOMINACIJA PARIŽANA

PSŽ ima neverovatnih 80 odsto poseda lopte! Junajted zaista izgleda inferiorno na terenu, a ne treba zaboraviti da Đavolima nedostaje devet igrača... Nova šansa za PSŽ, opet Bernat! Pucao je sa nekih desetak metara sa leve strane, ali je ovog puta De Hea bio siguran.


PORTO DOLAZI DO PREDNOSTI

GOOOOLPorto vodi od 26 minuta, strelac Tikinjo Soareš! Strašan posao odradio je Musa Marega koji je oduvao Kostasa Manolasa u fizičkom duelu i oduzeo mu loptu, a onda je uspeo da istrči do peterca i prosledi dodavanje za Tikinja i 1:0! S ovim rezultatom Porto ide dalje!

— Crown FM Asaba (@crownfmasaba) March 6, 2019



OPET LUKAKU I OPET JUNAJTED VODI

GOOOOOOL! Junajted opet vodi! Markus Rašford je rešio da šutira sa 25 metara, klizavu loptu iskusni Đanluiđi Bufon nije uspeo da prihvati, odbila se od njega, natrčao je Lukaku i postigao svoj drugi gol na meču - 1:2!

— José (@CasemiroIsGod) March 6, 2019



ROMA IZJEDNAČILA

GOOOOOL Porto - Roma 1:1 - De Rosi iz penala!Militao je oborio Perotija, a precizan sa bele tačke bio je kapiten "vučice".

— imя familiя otčestvo(@realitionist) March 6, 2019



POLUVREMENA

Junajted je odličnom igrom stigao do aktivnog rezultata. Potreban im je još jedan gol za prolaz 1:2. U Portugalijije Porto prvi udario, ali je i Roma imala odgovor - 1:1.


PORTO NASTAVLjA SA NAPADIMA

Dragao je dočekao aktere duela Porto Roma i odlučujućih 45 minuta je krenulo prvim napadom domaće ekipe. Odličan centaršut Marege, Tikinjo je glavom pokušao da da gol, ali je lopta nakon što se odbila od zemlje otišla preko prečke. Posle toga odlična šansa i za Maregu.


PORTO OPET IMA PREDNOST

GOOOOLPorto - Roma 2:1. Strelac Marega! Porto je anulirao prednost Rome. Sada vodi istim rezultatom kojim ga je "vučica" savladala u prvom meču.

— Joga Bonito USA (@Jasoninho10) March 6, 2019



PONIŠTEN GOL DI MARIJI

VAR u Parizu! Di Marija je zatresao mrežu posle brutalne asistencije Mbapea petom čime je Francuz razneo odbranu Junajteda! Ali, Damir Skomina je dobio signal od pomoćnika da se Di Marija našao u nedozvoljenoj poziciji.


PSŽ SE KOCKA SA JUNAJTEDOM, PORTO I ROMA IDU KA PRODUŽETKU

PSŽ se ozbiljno kocka sa Junajtedom, jedan gol deli Mančester od eliminacije Parižana, koji su večeras neprepoznatljivi. Porto i Roma za sada idu ka produžecima.

MBAPE I BERNAT PROPUSTILI PRILIKU DA REŠE PITANjE ČETVRTFINALISTE

Velika šansa za PSŽ, ali i greška Mbapea, a onda Bernat pogađa stativu. Moglo bi domaćima da se obije o glavu silni promašaji. Junajtedu potreban jedan pogodak za četvrtfinale.

SKROMINA I VAR ZA PENAL JUNAJTEDA

Ludnica u Parizu!!! Penal za Mančester junajted! Presnel Kimpembe je igrao rukom u svom kaznenom prostoru posle šuta Dalota, a Damir Skromina posle konsultacije sa VAR-om pokazuje na belu tačku! Kakav finiš


RAŠFORD SA PENALA ZA PROLAZ JUNAJTEDA

Rašford pogađa sa penala za 1:3 i Junajted ima u džepu prolaz dalje. Kakva nesreća za PSŽ i na pomolu iznenađenje.
— Gol&Goals (@GolnGoals) March 6, 2019



JUNAJTED IZBACIO PSŽ

Sekunde su nas delile od kraja i prolaza PSŽ, a onda je jedna sudijska odluka promenila sve! Markus Rašford je preuzeo najtežu i najveću odgovornost i hladnokrvno matirao Điđija Bufona! Kakva utakmica, kakav finiš, kakav pogodak! Park prinčeva je zanemeo...


PRODUŽECI U PORTUGALIJI

U Portugaliji se igraju produžeci pošto je Porto slavio posle 90 minuta igre identičnim rezultatom kao Roma u Rimu - 2:1.

PORTO I DALjE NAPADA

Sjajna akcija Porta, odličan centaršut Telesa, ali je Marega promašio gol. Konstantno Porto pokušava da postigne pogodak, ali su ih defanzivci Rome potpuno omeli u tim namerama.


KONAČNO I ROMA PRETI

Roma je posle dužeg vremena uspela pošteno da pripreti Portu, ali su defanzivci "Zmajeva" odbili taj napad, u nastavku akcije je Roma preko levog boka pokušala da pripreti, ali je na kraju bio gol aut.


DžEKO PROPUSTIO DVE VELIKE ŠANSE

Sjajan napad Rome i Džeko koji je bio maltene sam ispred Ikera Kasiljasa, ali je šutirao preko gola. U još boljoj šansi se našao Edin Džeko u 112. minutu utakmice, tada je pokušao da lobuje golmana Kasiljasa, ali je udarac bio preslab i Feliks je stigao da interveniše.


VAR I PENAL U PORTU

Penal i u Portu!!! Opet posle konsultacija s VAR sobom! Čakir nije bio siguran dal i je Florenci povlačio Fernanda za dres, što je izazvalo mnogo sumnje. Mada Fernando verovatno ne bi stigao centaršut Pereire, Florenci je napravio kobnu grešku! 


PORTO VODI 3:1

GOOOOLAleks Teljes sa bele tačke matira Olsena i stadion je eksplodirao! Porto je na pragu odlaska u četvrtfinale! 


PORTO U ČETVRTFINALU

Porto je uspeo posle produžetaka da izbaci Romu i plasira se u polufinale - 3:1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Наставник

06.03.2019. 23:46

Вар је нешто најгоре што се дешава у историји фудбала!!!

Драган П.

07.03.2019. 07:34

ПСЖ испао... Џабе им све паре и шеици, и даље ће им европска титула остати недосањани сан. Сећам се наше кореографије на утакмици с њима, слика ушатог, година 1991, и питање: тражите нешто? Очигледно, безуспешна потрага се наставља.

VAR IH IZBACIO, A NEIMAR OPTUZUJE SUDIJE

07.03.2019. 10:37

Ma pravi je Srbin, tako i mi, uvek nadjemo krivca za izgubljeno.