Inicijativa da 8. mart bude državni praznik u Sloveniji

Međunarodni dan žena, 8. mart mogao bi u Sloveniji da postane državni praznik ako se usvoji inicijativa Socijalnih demokrata (SD), stranke u koalicionoj vladi premijera Marjana Šarca.
Inicijativa da 8. mart bude državni praznik u Sloveniji
Foto: Pixabay
To je predlog ženskog foruma te stranke, čija predsednica Neva Grašič.
 
"Kad spominjemo borbu za ravnopravnost, onda govorimo o dostojnoj egzistenciji, ekonomskoj stabilnosti i zastrupljenosti na vodećim položajima i u politici", rekla je u Grašić. Dan žena treba obeležavati ne samo simbolično, crvenim karanfilom, nego i borbom za bolje partnerstvo u društvu, za međugeneracijsku solidarnost i veće plate žena.
 
Potpredsednik stranke Matjaž Nemec izjavio je da je rukovodstvo stranke saglasno s inicijativom ženskog foruma o Danu žena kao državnom prazniku. U Sloveniji je zakonom definisano 12 državnih praznika, pet nisu neradni, podseća Hina. U stranci još uvek nisu odlučili da li će koalicionim partnerima i vladi predložiti da državni praznik Dan žena bude radni ili neradni, ali kažu da im nerdni praznik nije prioritet i pristali bi i na spomen-dan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slovenija zvanično priznala Palestinu

Parlament Slovenije danas je većinom glasova prihvatio predlog Vlade o priznanju države Palestine, nakon što je odbačen predlog opozicije da se o tome izjasne građani na referendumu.