| Vesti | Hardver | QNAP lansirao TS-2888X AI-Ready NAS za mašinsko učenje
Hardver

QNAP lansirao TS-2888X AI-Ready NAS za mašinsko učenje

QNAP

Iz kompanije QNAP je stigao TS-2888X, AI-Ready NAS koji je specifično optimizovan za AI model učenja.

TS-2888X pokreću Intel Xeon W procesori sa do 18 jezgara i nude flash-optimizovanu hibridnu arhitekturu za skladištenje podataka tokom IOPS-zahtevnih opterećenja.

Pored toga, tu je i podrška za instalaciju do četiri high-end grafičkih karti, kao i QNAP-ov AI developer paket „QuAI“.

TS-2888X poseduje sve što je potrebno za AI za mašinsko učenje, značajno smanjujući latenciju, ubrzavajući prenos podataka i eliminišući uska grla u performansama.

QNAP-ov TS-2888X predstavlja sveobuhvatno AI rešenje koje integriše ogroman potencijal za skladištenje, moćno računarstvo, spremno AI okruženje i sveobuhvatnu zaštitu podataka kako bi se dopunili AI radni procesi.

Osim što služi samo kao Training Server za AI modele, može poslužiti i kao Inference Server, što čini razvoj AI izvodljivijim i lakše dostupnim.

 

QNAP 01

 

„Doba AI je pred nama, a mi smo svedoci transformativnih efekata u širokom spektru industrije, uključujući zdravstva, IT, maloprodaje i nadzora“, rekao je David Tsao, menadžer proizvoda iz QNAP-a.

„TS-2888X AI-Ready NAS kombinuje skladištenje, računarstvo i user-friendly AI softversko okruženje kako bi se smanjilo vreme i složenost implementacije i upravljanja AI zadacima, istovremeno obezbeđujući ekonomičan i pristupačan razvoj AI.“

AI-Ready TS-2888X ima Intel Xeon W procesore sa do 18 jezgara i 36 thread-ova i do 4.5GHz sa Intel Turbo Boost 2.0 tehnologijom kako bi pružio beskompromisne performanse.

U ponudi je podrška za do 512 GB DDR4 ECC RDIMM 2666 MHz RAM memorije, pružajući dovoljno prostora za velike projekte, uz zaštitu od potencijalnih grešaka u memoriji.

 

QNAP 02

 

TS-2888X podržava mainstream NVIDIA, AMD i Intel karte, pružajući osam PCIe slotova i 2.000 W 80Plus Platinum PSU. TS-2888X koristi hibridnu arhitekturu za skladištenje sa osam 3.5-inčnih SATA 6Gb/s ležišta za hard diskove, šesnaest 2.5-inčnih SATA 6Gb/s bay-ova za SSD-ove i četiri 2.5inčna disk ležišta koji podržavaju U.2 PCIe Gen3 x4 NVMe SSD-ove.

Ova hibridna arhitektura skladištenja pruža mogućnost da se omogući SSD keširanje ili auto-tiering kako bi se poboljšao rad zahtevnih aplikacija.

 

QNAP 03

 

Postoji šest pametnih ventilatora koji zasebno detektuju temperature u različitim zonama (CPU, PCIe slotovi, napajanje i skladištenje) kako bi omogućili pametnije, tiše i energetski efikasno hlađenje.

TS-2888X predstavlja sveobuhvatno softversko okruženje za organizacije koje lako postavljaju i održavaju AI aplikacije.

Ekskluzivni QuAI – AI programski paket za brzu izgradnju, obuku i optimizaciju AI modela koji rade na NAS – omogućava niz open-source alata i framework-ova (uključujući Caffe, TensorFlow, AlexNet, FaceNet i još mnogo toga) za AI radne procese dostupne korisnicima.

 

QNAP 04

 

TS-2888X takođe poseduje fleksibilne alate za pravljenje rezervnih kopija i snapshot zaštitu kako bi se obezbedila bezbednost podataka. QNAP-ovo AI rešenje je testirano u saradnji sa renomiranim medicinskim istraživačkim institutom u Tajvanu i uspešno je ostvarilo AI dijagnostički sistem za zdravstvenu dijagnostiku degeneracije makule.

 

QNAP 05

 

 

Izvor: QNAP

 

Komentarišite na forumu…