• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glumica odbrusila Narodnom pozorištu: Zadržite nagradu!

Izvor mondo.rs

Hana Selimović je odbila da primi nagradu Narodnog pozorišta, a obrazloženje za ovakvu odluku objavila je javno.

 Hana Selimović odbila nagradu Narodnog pozorišta

Glumica Hana Selimovic, koju trenudno pratimo u seriji "Besa" u ulozi inspektorke Divne Dukic, odbila je da primi nagradu Petar Banicevic, koju dodeljuje Narodno pozorište iz Beograda.

Ona je nagradu, koja se dodeljuje clanovima ansambla Narodnog pozorišta, trebalo da deli sa koleginicom Suzanom Lukic, ali je istakla kako u potpunosti prepušta nagradu koleginici i da je nece uzeti iz principa.

Potpunije obrazloženje za ovakvu odluku dala je putem svog Facebook profila i mi vam ga prenosimo u celosti:

"Da bih izbegla caršijsku zluradost, špekulacije i pogrešna tumacenja, obrazloženje odbijanja nagrade Petar Banicevic prenosim ovde u potpunosti.

Poštovani,

Na današnji dan mi je javljeno da nagradu Petar Banicevic za ovu godinu delim sa koleginicom Suzanom Lukic. Koliko je meni poznato, i kako mi je ranije usmeno obrazlagano, nagrada Petar Banicevic se dodeljuje glumcu u starosnoj dobi do cetrdeset godina, clanu ansambla Narodnog pozorišta. Pozive, obecanja i odlaganja toga da postanem clanica ansambla bez obzira na moj rad i uspeh, dobijam više od cetiri godine unazad. Osnovni izgovor je uvek taj da je na snazi zakon o zabrani zapošljavanja. U te cetiri godine u ansambl je primljeno cetvoro glumaca, te sticem utisak da taj zakon važi iskljucivo za mene.

Danas sam obaveštena i o tome da su propozicije dodele nagrade drugacije, te da je moguce da dobitnik bude i stalni saradnik kuce, medutim moj integritet mi ne dozvoljava da primam pohvale u sistemu koji selektivno pohvaljuje ili kažnjava, u sistemu koji mi ne omogucava pravo na radno mesto bez obzira na zasluge, u sistemu koji maže oci uz stalne birokratske izgovore. U tom i takvom sistemu nema razloga za slavlje, ima razloga samo za rad i volju za boljitkom i promenama. Stoga svoju 'polovinu' sa zadovoljstvom prepuštam koleginici Suzani Lukic i iskreno joj cestitam na nagradi. Zahvaljujem žiriju, uz dobru veru da ce do trenutka mog zaposlenja, proci manje od osam godina, te cu do svoje cetrdesete biti u mogucnosti da svojim radom ponovo zavredim ovu važnu nagradu", zakljucila je glumica.

Pogledajte šta je Hana imala da kaže o ulozi u seriji "Besa":

Komentari 36

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jhgkjf_Gospodin

Mrak ZLATNOG DOBA. Drzite se ljudi, svanuce kad tad! U medjuvremenu treba odbiti sve sto dolazi od njih. SVE!

ekonom

A botovi odmah u fazonu "ti si losa glumica". Ccc cime se oni sluze. Pa zasto su joj onda dali nagradu isti oni protiv kojih se pobunila?

Draza

Gledam te u seriji Besa i iskreno najlosija si glumica tamo. A svaka cast za nagradu.

SERIJE