Uvredljive parole Mlade Vojvodine u Beogradu upućene Đilasu 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Organizacija Mlada Vojvodina izlepila je na nekoliko mesta u Beogradu parole “Dragane, veži svoju džukelu”.

Oni su te plakate nalepili i na ulazu u zgradu u kojoj je sedište Saveza za Srbiju, gde su portiru simbolično predali i brnjicu za psa.

Pre toga, u subotu, Mlada Vojvodina donela je korpu punu banana ispred vrata u zgradi u kojoj je sedište Pokreta slobodnih građana.

“Novi Sad nema zoološki vrt, ali to nije razlog da majmuni govore na skupovima. Sergeju s ljubavlju, pozdrav iz Vojvodine, Mlada Vojvodina”, navela je ta organizacija.

Sergej Trifunović je u petak uveče na protestu u Novom Sadu rekao da je čuo priče o „planu za otcepljenje Vojvodine“, koji bi, kako tvrdi, trebalo da realizuje Nenad Čanak i pozvao okupljene građane da to nikako ne dozvole.

On je rekao da bi, po tom planu, “debeli” Nenad Čanak “na kamionu, sa okupacionom vojskom” trebalo da uđe u Novi Sad i proglasi „otcepljenje“ Vojvodine od Srbije.

Na Čankov račun je uputio veliki broj teških uvreda, pa je tako rekao da je lider LSV-a “debelo krme”, “smrdljivo podlo đubre”, koje je “pored kuće u kojoj živi izgradilo još jednu kuću, da bi u nju mogao da smesti orgulje”.

Sergej Trifunović je još rekao da je Čanak, zajedno sa Rasimom Ljajićem i Čedomirom Jovanovićem, “lažni opozicionar”, koji je još veći problem za Srbiju od Aleksandra Vučića.

Pristalice vojvođanske autonomije, koji su nosili i zastave te pokrajine, demonstrativno su napustili skup nakon što je Trifunović uputio veliki broj teških uvreda na račun Vojvodine i Nenada Čanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari