Disciplinci traže dokaze: Pod lupom Mirković, Nikolić, Čaušić, Milojević

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.19. | 16:40

Kazne u najavi za aktere sukoba na derbiju, kao i za trenere zbog komentarisanja suđenja

Imaće večiti derbi i treće poluvreme. I to na nekoj zajedničkoj večeri, već u prostorijama Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja će u sredu zasedati da pregleda materijal sa utakmice.

Prema nezvaničnim informacijama, disciplinci će analizirati najviše sukob igrača i stručnih štabova dva tima pred kraj utakmice, zbog kojeg bi mogao da suspenziju dobije trener Partizana Zoran Mirković zbog udaranja pomoćnog trenera Crvene zvezde Milana Kosanovića.

Izabrane vesti

Tu će pod lupom biti i vezista crveno-belih Goran Čaušić, koji je uhvatio za vrat Nemanju Nikolića, igrača Partizana, posle čega je krenuo stampedo.

Naravno, proceniće se i da li Nikolić zaslužuje kaznu zato što je laktom udario u lice Filipa Stojkovića, beka Zvezde.
U sredu će biti održana Disciplinska komisija i sve zavisi od građe koja se podnese od strane takmičarskih organa i klubova koji se smatraju oštećenim. U takvom slučaju, moguće je da se razmatraju i Zoran Mirković, Nemanja Nikolić, Goran Čaušić, ili ko god se smatra da je učestvovao u incidentima. Šta ćemo uraditi, zavisi od dokaza koji nam se dostave, a naša želja je da se to što pre reši u duhu regularnosti takmičenja”, rekao je za Telegraf Žarko Stevanović, predsednik Disciplinske komisije.

Problem za disciplince je što video snimak nije dovoljan, bez dokaza i izveštaja delegata i posmatrača sa utakmice.
Nismo tužilački organ, u tom slučaju bismo predstavljali inkviziciju, na osnovu iniciranja i dokaza takmičarskih organa delujemo, a ovde sve zavisi od dokaza i građe koja nam bude podneta. Gledali smo da se sve što pre uradi jer se već u sredu igra i naredno kolo Superlige”, dodao je Stevanović.

Pored aktera sukoba na terenu, lako bi moglo da se dogodi, kao što se dešavalo i ranije, da budu kažnjeni i treneri timova, Vladan Milojević i Zoran Mirković, zbog komentarisanja suđenja posle derbija.

Vanredno kolo Superlige igraće se već u sredu, tako da eventualne kazne mogu da važe tek za mečeve za vikend.

(FOTO: Starsport)


tagovi

FK Crvena zvezdaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara