04. mart  2019. 15.05  | Izvor: Tanjug

Eurovision Kosovo prisvaja Nevenu Božović

BEOGRAD -

"Nevana Božović sa Kosova predstavlja Srbiju na pesmi Evroviziji 2019", navedeno je na tviter nalogu Eurovision Kosova, nakon što je mlada pevačica Nevena Božović pobedom na Beoviziji izborila put na to prestižno takmičenje koje se ove godine održava u Telavivu.

Ta objava, uz provokativnu poruku "Ponosni smo na sve naše talentovane devojke širom sveta", izazvala je negodovanje srpskih tviteraša, poput opaski "Za početak napišite pravilno njeno ime" i "Kosovo je srce Srbije".

Na ovo je fan grupa Eurovision Kosova postavila,bez da su tačno napisali njeno ime, novu objavu sa pitanjem "Ne razumem zašto ste te toliko ljuti, Nevena je sa Kosova, i to je činjenica". Uz to je print skrin Instagram profila Nevene Božović, na kome stoji da je Nevena rođena u "Mitrovici na Kosovu."

Kosovska tviter javnost ostala je nema na oba tvita o Božovićevoj, dok je najnoviji post administratora Eurovision Kosova, o tome da jedna od tamošnjih talentovanih devojki Rita Ora najavljuje novi video, za manje od 45 minuta lajkovalo više od 1.000 ljudi.

Tagovi
Broj komentara: 4

Gare  04. 03. 2019. | 18:18
Pa ok. I mi smo ponosni na Dua Lipu i Šaćirija.
gerila  04. 03. 2019. | 19:09
Ovo je samo da bi se nešto reklo i pisalo.Jasno je svima da se radi o Srpkinji a ne o Albanki,kao što je svima jasno da je rođena u Srbiji.No kad već baljezgaju da dodamo da je Ukrajinu predstavljala Džemala koja je sa Krima.Nađite neku ozbiljnu temu aki ste u stanju govoriti i komentirati ozbiljne stvari"gospodo" iz srpskog Kosova i Metohije.
NIKOLA S MUNJAS BA MISAD  05. 03. 2019. | 00:34
... SVE CESTITKE <3 !!! NEVENI BOZOVIC ZA POBEDU U BOZIJOJ ZEMLJI +++ SHALOM !X
sloba  05. 03. 2019. | 21:08
Još jedna u nizu viđenih parada blamaža,neukusa i nameštaljki.Pored oskudnog izbora,izabrana je pesma skromnih potenijala/i vokalno i instrumentalno/i još jednom smo mogli da vidimo zašto kvalitetnim pevačima/Ž.Vasić,V.Georgijev,A.Radović i dr/ne pada napamet da učestvuju na Beoviziji.Pesma "Kruna",ne da neće ostvariti zapažen uspeh,već se neće ni plasirati u finale,jer ovo je Srbija i vreme je da se ugasi svetlo!