Svijet

Matvijenko: Učinićemo sve da spriječimo vojnu intervenciju u Venecueli

Matvijenko: Učinićemo sve da spriječimo vojnu intervenciju u Venecueli
Foto: TASS | Matvijenko: Učinićemo sve da spriječimo vojnu intervenciju u Venecueli

MOSKVA - Rusija će učiniti sve da spriječi vojnu intervenciju u Venecueli, rekla je danas predsjedavajuća Gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko na sastanku sa potpredsjednikom Venecuele Delsi Rodrigez.

"Strahujemo da bi SAD mogle da izazovu krvoproliće nekom provokacijom i tako pronađu izgovor za intervenciju u Venecueli. Međutim, učinićemo sve što možemo da to spriječimo", navela je Matvijenko.

Ona je naglasila da je Rusija protiv bilo kakvog stranog miješanja u pitanja suverene nezavisne države.

"Sigurna sam da ćete uvidjeti da Rusija saosjeća sa dešavanjima u Venecueli i da se solidariše sa narodom Venecuele te da podržava legitimne vlasti u njihovoj borbi za očuvanje suvereniteta i nezavisnosti zemlje", istakla je Matvijenko.

Ona je izrazila uvjerenje da je krizu u Venecueli vještački izazvala američka administracija, te da kriza može biti riješena kroz dijalog svih političkih snaga te zemlje.

Potpredsjednik Venecuele Delsi Rodrigez boravi u radnoj posjeti Moskvi.

Lider opozicije Venecuele Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog predsjednika.

Većina članica EU, SAD, članice grupe Lima, Australija, Albanija, Gruzija, Izrael, te Organizacija država Amerike priznalo je Gvaida za predsjednika.

Rusija, Bjelorusija, Bolivija, Iran, Kuba, Nikaragva, Salvador, Sirija i Turska dale su podršku predsjedniku Nikolasu Maduru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije