Borac protiv Beovuka želi da potvrdi prvo mesto i overi ABA 2 ligu

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.19. | 08:43

,,Beovuk je ekipa koja je oslabljena odlascima nekih igrača. Bez obzira na to, mi moramo biti maksimalno oprezni u Beogradu, kako se ne bi dogodilo neko iznenađenje", poručuju Čačani

Nakon pauze od gotovo dve nedelje košarkaši Borca nastavljaju KLS pohod. Sada je na redu okršaj sa Beovukom (nedelja, 18:30).

Biće ovo važan duel za Čačane. Naime, ukoliko Borac uspe da trijumfuje na ovom susretu, gotovo izvesno će osigurati prvo mesto u domaćem prvenstvu. Samim tim, ponovo će obezbediti učešće u ABA 2 takmičenju i naredne sezone. Takođe, po drugi put zaredom sezonu će okončati kao prvak KLS - a.

Izabrane vesti

Član stručnog štaba Vladimir Zlatanović naglašava važnost nedavne pobede nad Dinamikom.
,,U četvrtak smo odigrali odličnu utakmicu protiv Dinamika, što nam je ulilo dobru dozu samopouzdanja pred nastavak sezone. Takođe, u sastav se vratio kapiten Marko Marinović, čovek koji mnogo znači za atmosferu u ekipi, ali i za samu igru tima”, izjavio je Zlatanović.

Što se tiče utakmice protiv Beovuka…
,,Beovuk je ekipa koja je oslabljena odlascima nekih igrača. Bez obzira na to, mi moramo biti maksimalno oprezni u Beogradu, kako se ne bi dogodilo neko iznenađenje. Svima je jasno da mi u ovom meču idemo na pobedu, jer ukoliko ostvarimo pozitivan rezultat bićemo korak bliže odbrani titule prvaka domaće lige”, dodao je Zlatanović.

Kapiten Marko Marinović smatra da Borac protiv Beovuka ima lepu priliku da potvrdi prvu poziciju u KLS – u.
,,Nakon veoma važnog trijumfa nad Dinamikom okrećemo se utakmici sa Beovukom. Eventualna pobeda bi nam i matematički obezbedila prvo mesto u KLS ligi. Samim tim, ponovo bismo osigurali učešće u ABA 2 takmičenju i naredne sezone. Zbog toga ćemo meč igrati maksimalno motivisano i sa željom da upišemo novu pobedu. Ako budemo igrali baš kao protiv Dinamika, trijumf je izvestan“, rekao je Marinović.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 24. KOLO:

Subota
 
Vojvodina - Zlatibor 95:86

Nedelja
18.00: (1,17) Novi Pazar (20,00) Metalac (5,50)
18.30: (12,00) Beovuk (28,00) Borac (1,03) 
19.00: Sloboda – Spartak
19.30: (1,15) Tamiš (20,00) Vršac (6,00)
20.00: (1,55) Dunav (14,50) Mladost Zemun (2,70) 
20.00: (1,25) Dinamik (17,00) OKK Beograd (4,40)

*** kvote su podložne promenama

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Foto: Shutterstock


tagovi

KK Borac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara