Drugi koji će probiti granicu: Ide Federer na 100. trofej u karijeri

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.03.19. | 19:06

Švajcarac željan oscvete Cicipasu za eliminaciju u Melburnu

Vodiće se polemike, naročito kad obiojica okončaju blistave karijere, pitaće se ljudi ko je bolji, međutim, znatno pre Novaka Đokovića šansu da osvoji 100. pehar otkako se profesionalno bavi tenisom ima – Rodžer Federer.

Sjajni Švajcarac plasirao se u finale turnira u Dubaiju, pošto je hrvatskoj nadi, Borni Čoriću, prepustio samo četiri gema (6:2, 6:2). Posle 68. minuta Fedeks se deseti put plasirao u finale ovog turnira, osvajao ga je sedam puta, a pod uslovom da to učini još jednom dobaciće do „stotke“.

Izabrane vesti

Poslednja prepreka Rodžeru je Stefanos Cicipas. Reč je o sjajnom Grku, koji je u drugom polufinalu bio bolji od Gaela Monfisa (4:6, 7:6, 7:6) i imaće priliku da pokaže kako nije slučajno u osmini finala poslednje Australijan opena tukao baš legendarnog Švajcarca.

Inače, na večnoj listi najtrofejnijih igrača svih vremena prvi je Amerikanac Džimi Konors sa 109 pehara, Federer je drugi sa 99, prate ga Ivan Lendl (94), Rafael Nadal (80), Džon Mekinro (77), Rod Lejver (74), dok je Novak Đoković na koti 73.

Uz napomenu da je Srbin šest godina mlađi od Federera.

FOTO: Reuters


tagovi

Rodžer FedererATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara