PONUDA GRADA POŽAREVCA: Za Markov deo Bambi parka 18 miliona

D. NOVKOVIĆ

26. 02. 2019. u 15:04

Požarevac želi da otkupi 60 ari placa od sina nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića. Veći deo prostora, koji se godinama ne koristi, grad preuzeo od "Bambija"

ПОНУДА ГРАДА ПОЖАРЕВЦА: За Марков део Бамби парка 18 милиона

Deo "Bambi parka" u vlasništvu Marka Miloševića, Foto D. Novković

U budžetu grada Požarevca za 2019. godinu predviđeno je 18 miliona dinara za otkup dela "Bambi parka", površine 60 ari, koji se nalazi u vlasništvu Marka Miloševića, sina nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. Ukoliko Milošević pristane na ovu cenu, grad će u vlasništvu imati ceo kompleks "Bambi parka", površine 2,5 hektara, jer je veći deo ovog prostora još ranije preuzet od koncerna "Bambi".

Zamenik gradonačelnika Saša Pavlović u ovom slučaju očekuje pozitivan ishod.

- Za otkup dela "Bambi parka" u vlasništvu Marka Miloševića, u budžetu smo planirali iznos od 18 miliona dinara, koliko iznosi procena Poreske uprave. Ukoliko od njega dobijemo pozitivan odgovor, grad će tada imati u vlasništvu ceo "Bambi park", koji ćemo urediti za sport i rekreaciju, što je i predviđeno urbanističkim planom za taj deo grada - kaže Pavlović za "Novosti".

Međutim, da bi grad povratio željenu parcelu, najpre mora zvanično da se ustanovi na koji način je Marko došao u njen posed. U Gradskom javnom pravobranilaštvu rekli su nam da očekuju dostavljanje odluke tadašnje Skupštine opštine Požarevac, kojom je parcela prebačena firmi "Madona" u vlasništvu Marka Miloševića. Tek nakon razmatranja te odluke, moći će da se preduzmu naredni koraci.

Zabavni "Bambi park" 1999. godine, za vreme NATO bombardovanja, zajedno su izgradili firma "Madona" i kompanija "Bambi", na zemljištu koje im je ustupila opština. U delu koji je pripadao "Bambiju", a koji se ne koristi od 2005. godine, nalazile su se drvene kućice, sunčani sat, jedrenjak, fontana, tobogan, kiosci. U Markovom delu koji se, takođe, godinama ne koristi, bili su bazen, lavirint, vidikovac, teren za ekstremne sportove. Svi navedeni objekti danas su potpuno ruinirani, a neki više i ne postoje.

Ulazna kapija "Bambi parka"

AZIL U RUSIJI

MARKO Milošević Srbiju je napustio 7. oktobra 2000. godine i otišao u Rusiju, gde mu se u februaru 2003. godine pridružila i majka Mira Marković. Oboje su u toj zemlji 2006. godine dobili azil, kao političke izbeglice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Vojislav

26.02.2019. 16:52

Ovo mu se više isplati nego što je raznosio gajbice, a i mamica će mu biti jako ponosna. Šalu na stranu, jer ništa nije smešno, da li će neko istražiti kako i zašto mu je opština ustupila državno zemljište za koje će dečko bez dana radnog staža sada dobiti 18 miliona???

mekano

26.02.2019. 17:52

@Vojislav - Da li ozbiljno pitas kako je Milosevicevom sinu opstinska vlada SPS-a ustupila zemljiste?

Darko

26.02.2019. 17:54

Sa 150.000 eur se ne moze betonirati ni to na prvoj slici. Da se niste malo zaleteli sa tolicnom cifrom?

Lobotomija

26.02.2019. 18:21

Da li vi ovakvim izjavama malo hebete narod u zdrav mozak?! Otkupljujete zemljiste od begunca od zakona?! Od Adams familije koja je iznela milijarde u inostranstvo?! U kojoj bre ludnici mi zivimo?! Sta je ovo?!

Pozarevac

26.02.2019. 18:30

Ako se u katastru parcela vodi na Marka, neka kupe od njega i posteno da grad plati privatnom vlasniku. I onda neka traze ko mu je to poklonio. A kad Skupstina grada pokloni, svi su odgovorni, a prakticno niko. Nema vise komunisticke otimacine. 60 ari placa na tom mestu u Pozarevcu realno kosta 250 hiljada evra.