Stefanović: Policajci su tihi junaci, svakog trenutka štite zemlju i građane 1Nebojša Stefanović Foto: mup.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Nebojša Stefanović izjavio je danas, prilikom uručivanja priznanja naistaknitijim pripadnicima MUP-a, da su policajci „tihi junaci“ o čijim se brojnim podvizima ne čuje dovoljno u javnosti, spremni da „svaki trenutak, svaki dan u bilo koje doba zaštite svoju zemlju i njene građane“.

Priznaje kao najhrabiji dobio je komandir policijske ispostave Kula Jovan Reljić, jer je savladao osmunjičenog koji je povredio njegovog kolegu zadobivši pri tome ubodnu ranu.

Najposvećeniji je inspektor unutrašnje kontrole Nenad Antić, dok je najomiljeniji policijski službenik Lidija Kačarević iz policijske uprave Kruševac.

Prema rečima Stefanovića, komisija koja je izabrala naistaknutije pripadnike policije imala je težak zadatak jer su odlučivale „nijanse“.

On je naglasio da „profesionalizam, poštenje i patriotizam“ krase u pravom redu rad policije.

„Pokazatelj da smo opravdali očekivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade vidi se i po tome što su dva pripadnika MUP-a dobila priznanje i nedavno za Dan državnosti“, rekao je Stefanović na Svečanoj akademiji, koja je održana kako bi se simbolično, na taj dan, velika pažnja javnosti usmerila na rezultate policije.

On je rekao da su ovih godina ulažena velika finansijska sredstava u opremu, uniforme i standard pripadnika policije i najavio da će njihove plate biti još povećane.

Na Svečanoj akademiji je i više pojedinaca dobilo plakete za rezultate postignute u radu policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari